Šta o partneru nećete znati pre zajedničkog života

Neke stvari ljudi jedni o drugima nema šanse da saznaju sve dok im zajednički život ne uđe u svakodnevnu rutinu

  • 1

Upoznali ste osobu s kojom vam je lepo, zavoleli ste se i dobro upoznali, tako da je logično da ste spremni za život pod jednim krovom. Međutim, iznenađenjima nikad kraja. Evo šta vas sve još čeka da naučite jedno o drugom.

Neurednost

Dok ne počnete zajednički život, nećete znati kakve su navike voljene osobe. Da li, recimo, gasi za sobom svetlo u sobi kada izađe, baca li višak hrane, pazi li na čistoću kupatila ili ne sprema odeću za sobom.

Ishrana

Volite li barem jedan obrok da imate zajedno, do useljenja nećete imati predstavu kako se druga strana ponaša u neformalnim situacijama. Jedno je sedeti zajedno u restoranu, kada je logično da jedno drugo sačekate da završite s obrokom. Možda vas voljena osoba iznenadi pa ustane od stola dok vi još niste gotovi. Ako je vaš partner tako funkcionisao u prethodnom domu ili je vodio samački život, u pitanju je samo stvar navike.

Večernji i jutarnji rituali

Ako ste samo ponekad prespavali jedno kod drugog, nije ni vama ni voljenoj osobi bio problem da zaobiđete pokoji ritual pre spavanja. Takođe, i jutro biste gledali da iskoristite kao kvalitetno provedeno vreme zajedno. Međutim, sve se to menja u zajedničkom životu, gde će se vaš partner konačno osećati kao kod kuće i pokazati svoje pravo lice, baš kao i vi.

Odlazak na spavanje

Imali ste naporan radni dan i radujete se trenutku kada ćete se priviti jedno uz drugo pre nego što utonete u san. Međutim, partner svako veče ostaje da završi nešto za računarom ili po kući i, kad dođe u krevet, vi već uveliko spavate dubokim snom. Ako vas to ljuti i čini vam se da pre nije bilo tako, znajte da se razlog za ovo krije u tome da ste ranije samo ponekad prespavali jedno kod drugog i sve vreme rezervisali za ljubav. Sada živite zajedno i svako se ponaša opuštenije, baš kako mu najviše prija u skladu sa sopstvenim bioritmom. Ako vam to smeta, dogovorite se o drugačijoj preraspodeli vremena.

Komunikacija s najbližima

Dokle god ne počnete zajednički život, nećete znati koliko se vaš partner često čuje s roditeljima i prijateljima, kao i koliko oni znaju o njegovom (a sada i vašem) privatnom životu.

Kućni poslovi

Ovo je veoma klizavo područje zbog kog se mnogi parovi čak i rastaju. Ponekad se radi o tome da niko nije zaista lenj niti izbegava kućne poslove, već je ranije živeo sa roditeljima i nema predstavu o tome šta sve mora da se uradi. Ako smatrate da je previše toga na vašim leđima, recite to jasno i glasno i napravite zajednički plan i program obaveza.

(TPortal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA