Ako žena zarađuje više, mužu se ne diže

Tradicionalno shvatanje polnih uloga uzrok je neslaganja i svađa u mnogim domovima, a osim nesklada u bračnim odnosima, oni se mogu odraziti i u spavaćoj sobi

  • 2

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu "Personality and Psychosocial Bulletin" pokazalo je da su muškarci koji zarađuju manje od svojih supruga skloniji razvijanju erektilne disfunkcije.

- Kada dame zarađuju više od svojih muževa, to stavlja na test tradicionalne društvene norme muškaraca kao one čiji je zadatak da privređuju za porodicu, dok je ženski prihod samo dopuna. Prethodne studije pokazale su da muškarci koji zarađuju manje novca od svojih supruga češće pate od depresije. Kada žene zarađuju više, rezultat je narušena bračna harmonija. Takva domaćinstva imaju višu stopu nasilja – objasnili su autori istraživanja.

Oni su analizirali podatke 200.000 danskih parova i ustanovili su da muškarci koji zarađuju manje od svojih supruga u većoj meri uzimaju lekove za impotenciju. S druge strane, žene koje su više zarađivale od svojih muževa češće uzimaju lekove za teskobu i nesanicu.

(Ordinacija.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA