KRES ŠEMA: Koliko su izbirljive žene, a koliko muškarci

Kada su u potrazi za seksom za jedno veče, pripadnici jačeg pola svaku damu posmatraju kao potencijalnu partnerku. Što im je želja za seksom veća, to su manje izbirljivi. Žene u toj situaciji najčešće privlače dominantni i atraktivni muškarci i one su znatno izbirljivije

  • 2

Kako pokazuje novo istraživanje, što žene više žude da s nekim neznancem odu u krevet i ispune svoju seksualnu potrebu, to su im, po pitanju kratkoročnih partnera, standardi veći i samim tim postaju veoma izbirljive. To je u direktnoj suprotnosti sa podacima za muškarce, koji što više žele seks, smanjuju svoje standarde.

Studija Univerziteta Bar Ilan u Izraelu sprovedena je na 78 muškaraca i žena i istraživala je preferencije kod traženja seksualnog partnera. Ispostavilo se da su muškarci sa snažnom željom za pronalaskom seksualne partnerke, u poređenju sa onima kojima nije do seksa, znatno manje izbirljivi pa im ženina atraktivnost, u tom slučaju, uopšte ne igra veliku ulogu.

 

Muškarci u potrazi za "jednokratnim" seksom gotovo svaku ženu smatraju potencijalnom partnerkom za seks.

- Seksualna hiperaktivnost muškarce čini manje izbirljivima - navode naučnici i objašnjavaju da to podrazumeva i pojavu neravnoteže po pitanju ponude i potražnje za seksom. Za muškarce potraga za akcijom u krevetu i partnerkom sa kojom neće biti u dugoročnoj vezi ima samo jedan cilj - seks.

Kod dama je situacija znatno drugačija. I dok one u potrazi za seksom zasta žele da se prepusta strastima, iz evolucione perspektive njihovi uslovi znatno su složeniji. Ženama seks za jednu noć može doneti trudnoću i dete o kome će se možda brinuti same, pa one podsvesno traže da taj muškarac ima dobre genetske predispozicije.

- Većina žena oslanja se na ženske strategije, pa tako za partnera na jednu noć preferiraju dominantne i atraktivne muškarce - objašnjavaju stručnjaci.

(TPortal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA