SLOBODA: Od nje zavisi uspeh vaše veze

Bliskost ne predstavlja najbitniju stavku koja će sačuvati vašu vezu. Naučnici sa Univerziteta Kolumbija došli su do potpuno drugačijeg objašnjenja

  • 0

Bliskost predstavlja jednu od najbitnijih stavki u vašoj vezi, koja stvara posebnu nit između vas i partnera. Ipak, na Univerzitetu Kolumbija rađeno je istraživanje pomoću kojeg su naučnici došli do podatka da je za uspeh veze najbitnija sloboda, kako vaša tako i sloboda voljene osobe.

Ispitivanje koje je rađeno nad 732 ljudi, i koje je trajalo dve godine, pokazalo je da najsrećniji partneri nisu nužno oni najbliskiji. Pitanja na koja su subjekti istraživanja morali da odgovaraju bavila su se trenutnim i idealnim nivoima bliskosti, zadovoljstvom u vezi, predanosti, mislima o raskidu i simptomima depresije. Oko 57 odsto ispitanika izjavilo je da oseća veliku udaljenost između sebe i svoje ljubavne polovine, dok je 37 odsto reklo kako su zadovoljni istim. Samo pet odsto se požalilo na preteranu bliskost.

Bez obzira na to koliko smo bliski s partnerima, čini se da su loše veze i simptomi depresije povezani sa preteranom bliskošću, odnosno bliskošću koja se ne poklapa sa idealnim stanjem koje priželjkujemo.

Kako seksualni stručnjaci savetuju, najbolje je ne preterivati sa nagađanjima o tome što čini zdrav odnos. Treba obratiti pažnju na ono šta ljudi govore o svojim vezama u odnosu na stvarnost i idealnu situaciju.

( Tamara Milić / tportal.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA