KOLAPS U SPAVAĆOJ SOBI: Šta kad ponos zakaže?

Ne postoji gora kazna za muškarca od otkazivanja penisa u ključnim momentima... Saznajte koji su razlozi za nastanak erektilne disfunkcije

  • 1

Da li je erektilna disfunkcija uzrokovana psihološkim, fizičkim ili pak kombinacijom tih elemenata? Nijednom muškarcu pojam erektilne disfunkcije nije primamljiv, a razlozi "otkazivanja poslušnosti" penisa su razni.

Stoga, kako biste izbegli kolaps u spavaćoj sobi, pažljivo razmotrite uzroke za probleme sa potencijom.

Depresija

Mozak je vrlo često zaboravljena erogena zona. Naime, činjenica je da seksualno uzbuđenje započinje u glavi, a zatim se manifestuje "dole". Depresija može uveliko loše uticati na seksualnu želju, te uzrokovati erektilnu disfunkciju. Ironično, ali istinito, mnogi lekovi koji se koriste za lečenje depresije takođe mogu da "zatamne" seksualnu želju i postizanje erekcije učine vrlo teškim zadatkom.

Alkohol

Kako biste se doveli u opušteno stanje za seks, ponekada se preporučuje popiti koju čašicu. Međutim, čašica više može da ima sasvim suprotan efekat. Veća količina popijenog alkohola može u većoj meri da omete postizanje erekcije, ali i učinci su obično privremeni. Dobra vest je to da umereno ispijanje alkohola, jedno do dva pića dnevno, može imati zdravstvene prednosti kao što je smanjenje rizika obolevanja od srčanih bolesti.

Lekovi

Sadržaj lekova u vašem ormariću u kupatilu drastično može uticati na vašu uspešnost u spavaćoj sobi. Dug je spisak lekova koji mogu da izazovu probleme sa potencijom, uključujući tu i određene lekove za krvni pritisak, lekove protiv bolova i antidepresive.

Stres

Kada ste zatrpani i preokupirani obavezama i problemima na poslu ili kod kuće, poprilično je teško dovesti se u raspoloženje za seks. Stres može uticati na različite delove tela, uključujući i sam penis.

Ljutnja

Ljutnja može navesti da se vaše lice zažari i da sva krv poteče u vaše obraze. Jasno je da krv sigurno neće krenuti u drugom smeru kada poželite seks, posebno u tom stanju. Naime, nije lako biti romantičan kada ste besni, bez obzira na to je li taj bes usmeren prema vašoj partnerki ili nekoj trećoj osobi. Neizražena ljutnja ili nepravilno izražena ljutnja može da doprinese problemima u spavaćoj sobi i nemogućnosti da uživate u seksu.


Zabrinutost

Zabrinutost da se u spavaćoj sobi nećete pokazati u punom svetlu samo će dodatno pogoršati situaciju. Teskoba koju uzrokuju druge životne situacije takođe se može manifestovati u spavaćoj sobi. Sva ta briga može vas navesti na izbegavanje intimnosti, pa se tako za čas možete naći u začaranom krugu koji će uništiti strast u spavaćoj sobi.

Gojenje

Nekoliko kilograma viška ne samo da utiču na samopouzdanje, već i te kako mogu uticati na vašu seksualnu izvedbu. Naime, muškarci sa viškom kilograma proizvode manje muškog hormona testosterona, koji je važan za seksualnu želju, te za samu erekciju. Osim toga, gojaznost je povezana i sa visokim krvnim pritiskom i otvrdnjavanjem arterija, što smanjuje dotok krvi u penis.

Vlastiti odraz u ogledalu

Kada vam se ne sviđa to što vidite u ogledalu, vrlo lako ćete zaključiti da se ni vašoj partnerki neće svideti to što vidi. Naime, negativna slika o sebi nateraće vas da se brinete ne samo o svom izgledu već i o tome kakav ste ljubavnik. Takva nepotrebna zabrinutost ne samo što će uticati na vaš penis, već ponekad može ubiti i želju da uopšte pokušate išta da preduzmete u spavaćoj sobi.

Nizak libido

Nizak libido nije isto što i erektilna disfunkcija. Međutim, mnogo faktora koji loše utiču na erekciju takođe mogu narušiti i libido. Nisko samopoštovanje, stres, anksioznost i neki lekovi - sve može smanjiti seksualnu želju. Kada su sve te brige povezane sa pitanjem seksa, sama želja za seksom može biti vrlo diskutabilna.

Zdravlje

Zdravstveno stanje može uticati na živce, mišiće ili protok krvi kao na vrlo bitne faktore za ostvarenje erekcije. Dijabetes, visok krvni pritisak, otvrdnjavanje arterija, povreda kičmene moždine, multipla skleroza - sve to može doprineti erektilnoj disfunkciji.

Kako rešiti probleme sa erektilnom disfunkcijom?

Iako o toj temi i seksualnom životom može biti neugodno razgovarati sa lekarom, ali to je najbolji način da rešite taj problem i povratite svoju seksualnu moć. Vaš lekar može da odredi izvor problema i može da vam predloži promene životnih navika, kao što su prestanak pušenja ili gubitak kilograma. Ostale mogućnosti lečenja erektilne disfunkcije su lekovi, terapija hormonima, uređaji koji pomažu stvaranju erekcije, kao i savetovanje.

(Telegraf.rs / Izvor: Tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sveti

    1. mart 2013 | 07:21

    Kad ponos otkaze onda se zapeva DOSLO VREME IZDAJE ME SNAGA napusta me moj jarane mladost moja pa i draga !!!!!!!!!!! Na , na , na nananana ....... !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA