Varanje je najbolja dijeta!

Koliko kod preljubništvo bilo nepoštena i izdajnička rabota, ono ima i svojih dobrih strana

  • 7

Ako je moguće verovati najnovijem istraživanju, švrljanje van braka dobro je za liniju! Britanski portal "Undercover Lovers", stranica za osobe u braku koje priželjkuju malo akcije sa strane, sproveo je istraživanje koje je povezalo vanbračnu aferu sa gubitkom kilograma.

Više od tri hiljade korisnika odgovaralo je na pitanja o tome da li su, otkako su počeli da varaju svog partnera, smršali i koliko. Od 1.500 dama, 62 odsto je smršalo u proseku 4,5 kilograma, dok je od isto toliko muškaraca, 53 odsto izgubilo oko 2,7 kilograma.

- Poznato je da, kada smo nesrećni, po pravilu jedemo više, manje pazimo šta unosimo u sebe i češće posežemo za nezdravom hranom. Mnogi naši korisnici godinama su, neki čak i decenijama, bili u nesrećnom braku pre nego što su se odlučili da potraže nekog drugog. Mali trenuci radosti i podizanje samopouzdanja koje dolazi s pronalaskom ljubavnika ili ljubavnice povezana je i sa željom da izgledamo najbolje što možemo. Ljubavnici čine savršen podsticaj za gubitak težine, a sagorevanju kalorija doprinose seks i druge intimne fizičke aktivnosti - objašnjava Emili Poup, jedna od urednica ovog portala.

Međutim, ne slažu se svi sa ovakvim zaključkom. Doktor Džef Garder, stručnjak za razvode i bloger portala "Huffington Post" smatra da je taj gubitak najverovatnije povezan s poprilično nezdravim elementom - stresom.

- Bez obzira na to koliko se možete zabaviti tokom afera za jednu noć ili onih nešto dužih, skrivanje, laganje partneru i strah da ćete biti uhvaćeni prouzrokuju popriličan stres. Osećanje krivice nakon preljubničkog seksa, takođe, doprinosi anksioznosti. Činjenica je da ćete, ako varate svog muža ili ženu, liniju doterati zbog "nezakonitih" fizičkih i seksualnih aktivnosti, ali zbog stresa ćete izgubiti još pokoji kilogram. Ipak, treba uzeti u obzir i to da stres podstiče rizik od javljanja različitih vrsta bolesti - upozorava doktor Garder.

Prema rečima nutricioniste Barbare Mendez, održavanje novostečene linije i sprečavanje bumerang efekta s vremenom će postati popriličan izazov.

- Nalet dopamina koji izaziva vanbračna afera je poput groznice koju osećate kada se zaljubite, a ona suzbija apetit. Zato jedete manje, plus što je to u kombinaciji s pojačanim sagorevanjem kalorija. No, sve je to kratkog veka. Čim prođe početna strast, kilogrami će se vratiti - objašnjava Mendezova.

Bračni savetnik Kati Mejer ističe da postoje drugi, znatno efikasniji načini za gubljenje viška kilograma.

- Da li je šansa da izgubite između dva i 4,5 kilograma razlog da započnete aferu? Ovu studiju svakako treba uzeti s rezervom. Ukoliko želite da smršate koji kilogram, jedite zelenu salatu i svež kravlji sir, a nemojte tražiti ljubavnika ili ljubavnicu - zaključuje Mejerova.

(Tportal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    28. februar 2013 | 15:09

    За 10 година брака никад нисам преварио супругу.Они мршаве због гриже савести.Xаxаxа,запад и њихове статистике...;-)

  • Opasna

    28. februar 2013 | 17:40

    Bravo Bajker,konacno da procitam nesto pametno...svi koji varaju su velike kukavice,to se najbolje vidi kada ih uhvate u prevari i kada pocnu sa pravdanjem i lazima...a jos vise smrsaju kada se bore za opstanak svojih"propalih" brakova koji im odjednom postanu jako vredni i jedino sigurno skloniste...a da savest im je prljava i grize ih i logicno je da gube kilograme

  • ivana

    28. februar 2013 | 18:21

    Hoću ja ovakvog supruga:-)odmah:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA