SEKS NAKON POROĐAJA: Kad je pravo vreme?

Kako istraživanja pokazuju, mnoge dame upuštaju se u seksualne odnose već šest nedelja nakon što su rodile bebu

  • 3

Iako vam deluje da je seks poslednja stvar koja pasti na pamet neispavanoj novopečenoj mami, jedno istraživanje urađeno u Australiji pokazalo je da čak 41 odsto žena u seksualne odnose stupa samo šest nedelja nakon porođaja. Do 12. nedelje taj broj penje se na 78 odsto, a nakon šest meseci 94 odsto žena ponovo redovno vodi ljubav sa svojim partnerima.

Ipak, starije majke i one koje su se porodile carskim rezom pre novih seksualnih odnosa čekaju nešto duže. Nakon šest nedelja akciji u krevetu prepušta se oko 45 odsto žena koje su se porodile carskim rezom i 60 odsto žena koje su dete na svet donele normalnim porođajem. Rezultati su pokazali i da se u seksualne odnose nakon 40 dana upušta 40 odsto dama u uzrastu od 30 do 34 godine, a da ta brojka kod mlađih mama, koje imaju od 18 do 24 godine, iznosi 63 odsto.

Iako ne postoji medicinski propisano vreme koje bi trebalo da prođe od porođaja do prvog seksualnog odnosa, eksperti savetuju parovima da se bračnim dužnostima prepuste tek onda kada oba partnera budu spremna na to.

- Većina parova traži savete o tome i mislim da će im ovo istraživanje pomoći da lakše odrede koliko bi trebalo da čekaju - izjavila je profesorka Stefani Braun, autorka istraživanja.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivana

    28. februar 2013 | 13:17

    Ja nisam od onih mama kojima sex nije bio na pameti:-) jedva sam čekala da prodje prvih4,5 nedelja i imam ponovo sex....sad još više uživam i lakše se uzbudio nego pre:-))))

  • Sexoman

    1. mart 2013 | 15:08

    Svaka cast samo se udarajte!!!

  • jaca

    28. februar 2013 | 19:56

    Sest meseci posle porodjaja je najbolje, porodila sam se u Nemackoj tamo mi je to doktorka rekla i to nakon njenon pregleda da ona vidi dali je sve u redu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA