Orgazam je ključan za zdrav i dug život!

Verovali ili ne, redovno postizanje seksualnog vrhunca od ključne je važnosti za opšte blagostanje ljudi, a orgazam predstavlja iskonsku potrebu svakog čoveka

  • 1

Nekada su doktori mentalno obolelim ženama, za koje se verovalo da im nema spasa, orgazam prepisivali na recept. Zato su izmišljeni i prvi vibratori. Danas lekari tvrde da su njihovi prethodnici i te kako bili u pravu.

Ne, nije u pitanju nikav pokušaj da se nađe opravdanje i izgovor za prepuštanje divljem seksu, već niz ozbiljnih naučnih studija, koje objašnjavaju da je potreba za orgazmom nešto što se nalazi u srži našeg postojanja, baš kao i otkucaji srca ili potreba za hranom i vazduhom.

Nije preterano važno da li će se do vrhunca doći penetracijom, masturbacijom ili nekim drugim vidovima stimulacije, seksi igrica, pa čak i u snu. Bitno je da je potreba za zadovoljstvom ispunjena.

Svakim pojedinačnim orgazmom u mozgu se luče hormoni sreće i drugi stimulansi, koji čine da se naš autonomni nervni sistem relaksira, a mišići i unutrašnji organi oslobađaju od grčeva nastalih od nakupljenog svakodnevnog stresa i čitav organizam vraća se u stanje normale i spreman je za suočavanje sa novim izazovima.

Takođe, redovni orgazmi važni su i za psihu, jer su samo ispunjeni muškarci i žene u stanju da uspostavljaju zdrave i funkcionalne odnose sa drugim ljudima, bilo da je u pitanju komunikacija sa kolegama na poslu, članovima najuže porodice ili voljenom osobom.

Zato, ne propuštajte priliku da sebe dovedete do seksualnog zadovoljstva kad god možete.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    3. mart 2013 | 06:37

    какве се све глупости пишу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA