Pokloni kakve dame (ne) zaslužuju za Osmi mart

Iznenadite svoje voljeno biće praktičnim i originalnim poklonom. A potom, bežite koliko vas noge nose!

  • 0

 

Ako su ovi pokloni bili dovoljno dobri za vaše bake, zašto ne bi bili dobri i za izabranice vašeg srca? Telegraf se ograđuje od eventualnih posledica.

Kristalna činija za slatkiše

Može i porculan, keramika, ali kristal je ipak najbolji i po mogućnosti neka bude što teži. Prednost ima ako je u obliku lista, bombona ili ako je činija podeljena na četiri jednaka dela kako bi se u svaki od njih stavila druga vrsta slatkiša. Mogu to biti i kristalne čaše, ali ih obavezno smestite u regal ili vitrinu sa staklenim vratima, a vadite ih samo kad dođu gosti.

Aparat za zavarivanje plastičnih vrećica

Ako je vaša žena prava domaćica, za 8. mart oduševiće  je aparatić pomoću kojeg će joj spremanje voća, povrća, ali i zimnice biti znatno lakše. Ako ste srećković, uz aparat ćete na poklon dobiti i folije za vakumiranje. Praktično, zar ne?

Keramičke figure za regal


Šta je vitrina bez sitne i krupne divljači? Po mogućnosti neka to budu jelen ili srna koji se propinju, a ako želite da budete ekstremno patetični i romantični, osvojićete je keramičkim golupčićima (obavezno bele boje) u slatkom poljupcu.

Mašinica za rezance

Ako odaberete mašinicu za rezance, morate da vodite računa da:

a) mašina bude ručna

b) može da se pričvrsti za sto i to dovoljno čvrsto ‘da ne pleše'

c) nudi mogućnost rezanja i širokih rezanaca i uskih za supe

d) ima valjke za stanjivanje testa

Flajš mašina

E, tu se ne sme štedeti. Neka to bude onaj stari, klasični, čelični aparat za mlevenje mesa. Ručni, naravno. Najvažnije je da ima dobre, nerđajuće i dugotrajne noževe. Dobro se raspitajte kod prodavca da vam ne bi umesto sitno mlevenog mesa, iz mašine ispadale kobasice.

Gondola

Venecijanski čamac, ali reč je zapravo o muzičkoj kutiji s veslačem na krmi i balerinom na pramcu. Ako je pronađete, smestite je na počasno mesto, na primer - televizor već prekriven miljeom. A kad dođu gosti, navijte je i uživajte.

Goblen

Ako vaša draga ima viška vremena, goblen će biti savršen poklon. Iskažite se s četiri godišnja doba ili, još bolje, motivom konja na pojilu. Kad jednog dana njene ručice to vredno izvezu, ne zaboravite da je iznenadite baroknim okvirom.

Zidni sat kukavica

Ako je vaša draga perfekcionista, a još i ljubitelj životinja i prirode, kukavica će je sigurno veseliti, ali ne bilo kakva. Neka to bude rezbareni sat ručne izrade s obaveznim utezima na lancima. Kod prodavca se raspitajte oglašava li se kukavica svakih pola sata ili pak na svaki puni sat. Uvek pre odaberite obojeno drvo, s motivima lišća i papiga.

Karanfili

Šta reći nego - bez crvenog karanfila ne pojavljujte joj se pred očima. Jer staro pravilo beogradskog davitelja glasi da "ko ne voli karanfile, ne voli ni ljude". Uz to savršeno paše i bombonjera na kojoj obavezno mora biti slika cveća ili umiljatih štenaca obešenih ušiju. Bez obzira na lep prizor, zamotajte je u papir. Beli, naravno.

Kerić koji mrda glavom

Ako je vaša bolja polovina vozač, a pritom i nežna duša, razveselite je malim slatkim psićem koji miče glavom ili možda povećom lutkom koja će imati počasno mesto na bračnom krevetu. Naravno, nakon što preko njega navučete dnevni svileni prekrivač.

Poklon iskupljenja

Nakon što ste preživeli batine oklagijom, potrudite se da joj se iskupite jednim modernim poklonom iz "Retro dućana" koji će je zaista oduševiti! U pitanju su fantastične marame, kape i torbe i dekupaž kutijice koje ne samo da će vam doneti nekoliko seksi poljubaca, nego vam se najverovatnije smeši i večera jer ste tako divan i pažljiv suprug ili dečko.

 

(A.Ć./tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA