Brada muškarca čini mlađim, lepšim i zdravijim!

Ako želite da budete ne samo seks simbol, već i da predstavljate oličenje zdravlja, muževnosti i autoriteta - pustite bradu!

  • 0

Gospodo, drugovi-hipsteri i beskućnici nisu jedini koji bi trebalo da budu zabrađeni. Pored toga što vas čini totalno seksi i bajinski, nošenje brade ima i konkretne zdravstvene prednosti.

Istraživanje Univerziteta Južnog Kvinslenda pokazuje da brada blokira 90-95 odsto UV zračenja , što usporava proces starenja i smanjuje rizik od raka kože. U eksperimentu naučnici su u užarenoj australijskoj pustinji ostavili lutke na koje su okačili brade i druge koje su bile ćosave. Ispostavilo se da je stepen ozračenosti bio daleko veći kod ćosavih nego kod zabrađenih lutki.

Još niste pobacali svoje žilete?

Facijalne dlake mogu vam biti od pomoći i ukoliko imate astmu ili neku alergiju, pošto se polen i čestice prašine zadržavaju u gustoj bradi. Takođe, dlake zadržavaju vlažnost i štite od vetra, čineći kožu lica mlađom i svežom. Štaviše, od brijanja dlake obično urastaju, a moguće su i bakterijske upale od kojih nastaju akne.

Međutim brade zahtevaju pažljivo negovanje, jer u suprotnom mogu biti izvor infekcija, a i konzumiranje mnogih vrsta hrane može biti problematično. Probajte da jedete pljeskavice s majonezom i kajmakom, palačinke ili džem, pa će te videti na šta mislimo. Zato je neophodno makar povremeno šamponirati runo kako biste izgledali zdravo i šmekerski.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA