OPTIČKA VARKA: Zgodni frajeri deluju duhovitije

Fizički izgled ima ogroman uticaj na to koliko nam neko zabavno deluje. Što je muškarac privlačniji, to su njegove šale ženama smešnije

  • 0

Na nesvesnom nivou ljudi povezuju dobar izgled s većim smislom za humor. Međutim, iako će ženama muškarci privlačnijeg izgleda delovati i kao zabavniji, s njima bi ipak imale samo avanturu.

- Smisao za humor za mnoge dame nalazi se na vrhu prioriteta kod muškarca njihovih snova, ali čini se da ova osobina nije odvojena od fizičke privlačnosti - tvrde psiholozi sa britanskog Univerziteta Stirling. Oni su otkrili da ljude koji su nam fizički privlačniji vidimo i kao zabavnije i verujemo da njih krasi bolji smisao za humor nego one prosečnog ili ispodprosečnog izgleda, piše "Dejli mejl".

U eksperimentu su žene ocenjivale fizički izgled muškaraca, a pritom i čitav njihov nastup, a onda su donosile sud s kime od njih bi volele da imaju seksualnu avanturu ili možda čak ozbiljniju vezu. Istraživači su otkrili da su žene privlačnije pripadnike jačeg pola smatrale i duhovitijim. Zatim su ispitanice slušale samo glas muškaraca, a potom ponovno ocenjivale njihov smisao za humor. Novi rezultati znatno su se razlikovali.

- Povezanost fizičkog izgleda i psihičkog doživljaja je neosporna. Međutim, muškarci koje su žene ocenile kao najprivlačnije za njih predstavljaju dobar materijal za avanturu, ali ne i ozbiljnu vezu za koju bi radije nekog prosečnog izgleda – zaključuju istraživači u članku objavljenom u časopisu “Personality and Individual Differences”.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA