ŽENSKA SUDBA: Godinu i po dana života ode na spremanje kuće

Rezultati istraživanja, koje je nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji, svakako se neće dopasti ženama, a posebno ne dan nakon 8. marta

  • 1

Anketa je pokazala da prosečna dama tokom svog života provede 12.896 sati u čišćenju i spremanju kuće, dok muškarci na te aktivnosti potroše upola manje vremena, svega 6.448 sati. Drugim rečima, ništa od pravedne raspodele kućnih poslova.

I dok žene s prljavštinom ratuju godinu i po dana tokom života, 16 odsto muškaraca hladno priznaje da nikada ne "mrdne ni malim prstom” da pomogne svojoj partnerki u pospremanju kuće. Istraživanje, koje je naručila kompanija "Rag doktor", otkriva i da trećina Britanaca ne obavlja ni minimalno čišćenje kuće. Njih 75 odsto reklo je da nikada ne pere tepihe ni kvake na vratima, a 17 odsto da mrzi bilo kakvo spremanje.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stane

    9. mart 2013 | 09:04

    Greska! Moja ne pipa nista po kuci!!! Zato sam ja nadrljao od ribanja i spremanja... Mislim da su im ove studije zastarele ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA