Šta žene prvo vide na muškarcu?

Muškarci na ženi uvek primećuju iste delove tela: grudi, bokove i zadnjicu. Međutim, kod žena rezultati nisu uvek isti. Nedavno sprovedeno istraživanje to je i dokazalo

  • 6

Žene najpre na muškarcu primete oči, a potom njegovu boju glasa. Međutim, nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da postoji i druga kategorija žena koju kao magnet privlače muške ruke, dok se treća kategorija izjasnila da su prvo šta primete na muškarcu, njegove cipele.

Naučnici nisu mogli da objasne ovako velike razlike koje vladaju u ženskom svetu, pa su potražili odgovore kod psihologa koji su dali sledeće objašnjenje:

Način oblačenja

Bilo da muškarac ima na sebi šarenu havajsku košulju ili crno odelo klasičnog kroja, postoje žene kojima je svaki modni detalj na muškarcu veoma važan. Psiholozi tvrde da one, svesno ili nesvesno, pridaju ogroman značaj položaju koji muškarac zauzima u društvu.

Prilikom davanja suda o muškarcu na osnovu njegovog oblačenja, mnoge žene znaju da budu vrlo stroge i krute u svojim procenama. Tako mnoge smatraju da je muškarac u patikama i dukserici nezreo, dok je onaj koji vodi računa o svom izgledu, odnosno pažljivo bira odeću koju nosi u različitim prilikama, zrela i stabilna ličnost. Međutim, psiholozi tvrde da ovi preuranjeni zaključci u većini slučajeva nisu ispravni i da osobu najpre treba upoznati, a potom o njoj i suditi.

Deo tela

Pojedine pripadnice nežnijeg pola obraćaju pažnju na oblik usana kod muškaraca, na njihovu kosu, frizuru ili boju glasa. Psiholozi pak ovu vrstu privlačnosti nazivaju "nesvesnim poređenjem sa ocem". Svaka žena ima svoju projekciju savršenog muškarca koja se povezuje sa idealnim uverenjima koja su joj usađena u najranijoj mladosti od strane njene majke. Takođe, neretko se ova pojava dovodi i u vezu sa nezadovoljstvom sopstvenim izgledom.

( T.M. / haber.ba )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bosanac

    12. mart 2013 | 00:16

    zene naprije primjete kakva kola vozis, zatim koliku gutu imas u dzepu pa tek onda to ostalo tako da vasa istrazivanja su netacna ;)

  • zoro

    11. mart 2013 | 18:34

    Da to je to, znao sam.

  • Maja

    12. mart 2013 | 04:49

    Pa sta bi sad trebalo da kazemo mi dewojke da nas ne zanima koliko nowca ima potencijalni partner.Smesno!Pa i muskarce zanima gde dewojka radi,kolika joj je plata koji auto wozi.A ako mu kaze da radi u drzawnoj firmi i ima solidnu platu wec drugi dan hoce da je zeni.Tako da ne lupaj gluposti ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA