Sve o ženskom orgazmu

Mnoga istraživanja pokušavala su da otkriju tajne ženskog orgazma. Međutim, on je i dalje velika misterija

  • 2

Ženski orgazam je misterija. Iako su se mnoga istraživanja radila na temu orgazma kod žena, naučnici smatraju da je  žensko seksualno zadovoljsvo još prepuno tajni, koje nisu u stanju da razreše. Međutim, neka saznanja poput sposobnosti žena da dostignu vrhunac više puta tokom seksa ugledala su svetlost dana, a naučnici su nam nedavno otkrili još niz zanimljivih činjenica:

Polni organ - mozak

Naučnici su uočili da se ceo orgazam žene "odvija" u mozgu, a svi ostali delovi tela samo reaguju na njegove komande. Nekoliko istraživanja pokazalo je da, za vreme orgazma, kod žena reaguju regije mozga koje su povezane sa emocijama. To znači da je ženama važno da se oslobode eventualnih emotivnih prepreka, poput straha, da bi istinski mogle da uživaju u seksu.

Snaga dodira

Istraživanja pokazuju da dodir ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju, ali i samom orgazmu i kod žena i kod muškaraca. Uočeno je da orgazme najčešće ne doživljavaju žene kojima tokom seksa nedostaje dodirivanje. Ako muškarac ne dodiruje svoju partnerku onako kako bi ona želela, velike su šanse da ona ne dođe do vrhunca. Ženama je, samim tim, potrebna emocija kako bi svršile, a nežni dodiri su najbolja moguća emotivna povezanost.

Misionarska poza

Svaka čast raznim pozama, ali za ženski orgazam jedna je uvek najefikasnija, a to je misionarska poza! Mnogi tu pozu nazivaju dosadnom i već hiljadu puta viđenom, ali je dokazano da žene najlakše doživljavaju orgazam upravo u toj pozi. Misionarska poza u kojoj partner leži na ženi, a ona ga obuhvata nogama pruža jači pritisak na klitoris i stimuliše G tačku. Dobra je i poza u kojoj žena sedi na muškarcu, jer tako sama može da stimuliše klitoris.

Višestruki orgazam


Postoji stvar koju je priroda darovala samo ženama – višestruki orgazam. Do njega nije lako doći, ali put takođe nije ni isuviše trnovit. Žene koje imaju više samopouzdanja lakše dolaze do višestrukog vrhunca, dok je situacija kod žena koje se ne osećaju ugodno potpuno suprotna. Dobra vežba za višestruke orgazme je masturbacija. Upoznajte svoje telo, a potom se prepustite vatrenim igrama u krevetu sa svojim partnerom.

Temperatura

Autorka knjige o seksualnim zadovoljstvima Hilda Hačerson preporučuje ženama da zagreju telo pre intimnog odnosa jer toplina dovodi do bržeg svršavanja. Najbolje je da se prepustite uživanju u vrućoj kupki pre samog seksa. To će podstaći bolji protok krvi u telu i vagini, koja će, nakon ovoga, biti vlažnija.

(T. M. / tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mani

    17. mart 2013 | 13:26

    Oooo tesko doci do visestrukog orgazma ,,, muskarac i jedan orgazam hmmm ... ! Za vise orgazma su samo potrebne dve prave osobe i strastvena ljubav i napred !!!!!!! Sve se moze postici ...

  • Ana

    24. mart 2013 | 23:30

    Nije Karleusa luda :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA