Smeta li muškarcima ženska karijera?

Mnoge dame svakodnevno se bore s poslovnim i porodičnim obavezama, ali većina muškaraca smatra da bi one trebalo da budu kod kuće ili rade samo pola radnog vremena

  • 0

U jednoj britanskoj studiji čak se 78 odsto muškaraca izjasnilo da bi više voleli da njihove bolje polovine ostanu kod kuće i čuvaju decu ili da nađu posao s kraćim radnim vremenom. Od tog broja 37 odsto muževa smatra da bi njihove žene trebalo da budu domaćice, dok je za 41 odsto prihvatljivo to da rade pola radnog vremena.

Istraživanje "Pew Research" centra pokazalo je da raste broj majki i supruga koje žele da rade puno radno vreme, a pada broj žena koje žele da budu domaćice. U 2009. godini u istom istraživanju tek 21 odsto žena želelo je da bude zaposleno, a danas je taj broj udvostručen.

Tako sada samo 11 odsto žena želi da bude kod kuće s decom i kada porastu, a to su rezultati dobijeni iz studije Šeril Sandberg, izvršne direktorke Fejsbuka. U anketi je učestvovalo 2.511 odraslih osoba.

- Veliki uticaj na promenu trenda odigrala je i ekonomska kriza, ali žene i dalje moraju da se više trude da bi uspele u poslovnom svetu - rekla je koautorka istraživanja Kim Parker.

(Tporal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA