Stres i briga češće pogađaju žene

Nova studija pokazala je da su starije osobe srećnije i ređe pod stresom. Osim toga, naučnici su uočili i razliku između muškaraca i žena. Tako rezultati pokazuju da su žene češće od muškaraca zabrinute i pod stresom

  • 0

U istraživanju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti čak 22 odsto žena izjavilo je da se oseća zabrinuto i nervozno na dnevnoj ili nedeljnoj bazi, dok se tako oseća 16 odsto muškaraca.

Anketa sprovedena 2010. i 2011. godine pokazala je da su ova neprijatna osećanja češća kod osoba mlađeg i srednjeg uzrasta nego kod starijih, što se naslanja na rezultate prethodnih studija koje su utvrdile da su starije osobe uopšteno srećnije i manje pod stresom od mladih.

U najnovijoj studiji učesnici ankete zamoljeni su da odgovore na pitanje koliko se često osećaju zabrinuto, nervozno ili teskobno, a 17 odsto muškaraca uzrasta od 18 do 44 godine, ali i 18 odsto onih u popuplaciji između 45 i 64 godina izjavilo je da se osećaju tako svakog dana ili makar jednom nedeljnoKod žena je taj procenat viši. Oko 23 odsto dama starih od 18 do 64 godine pritiskaju brige ili teskobe na dnevnoj ili sedmičnoj osnovi.

(Tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA