IZEM TI RAJSFERŠLUS: Šta uraditi kad penis zaboli?

Neke od ovakvih filmskih scena možda ženama deluju komično. Međutim, svaki muškarac će instinktivno osetiti bol što se penis junaka sa ekrana našao zarobljen između pantalona i patent-zatvarača

  • 0

Studija objavljena u časopisu "British Journal of Urology" tvrdi da je rasjferšlus najčešći uzrok povrede penisaNeoprezno zatvaranje pantalona može uzrokovati ozbiljne povrede. Iako su trajna oštećenja retka, penis zarobljen u otvoru pantalona može nesrećne žrtve dovesti do hirurških zahvata i neželjenih obrezivanja, a ni infekcije nisu retka posledica.

Na spisku uzroka bolnih incidenata slede povrede tokom vožnje na biciklu. Kod dečaka, najčešći uzrok povrede  je WC daska, koja udari detetov penis tokom mokrenja.

- Iznenadili biste se podatkom koliko dečaka "odmara" svoje piše na ivici toalet šolje - kaže urolog dr Herman Sing Baga sa Univerziteta u Kaliforniji.

Česte su i sportske povrede, kao i saobraćajne nesreće, pogotovu kod vozača motora, jer njihovo "porodično blago" nije ničim zaštićeno.

U "donjim" oblastima prirodno ima mnogo bakterija, pa ako vam se ikada takvo nešto dogodi, operite ga i nanesite na ranu malo antibiotske masti kako ne bi došlo do bakterijske infekcije kože ili apscesa.

- Bol je najveći problem. On vam može u potpunosti upropastiti noć - kaže dr Baga.

Analizirajući postupke kojim su se muškarci rešili problema s rajsferšlusom i oslobodili svoj zarobljeni penis, dr Baga navodi da se mnogi koriste odvijačem ili makazama za sečenje žice. On ističe i to da zaposleni u Hitnoj pomoći uglavnom ne znaju koje tehnike da upotrebe u takvim slučajevima.


- Ako se i vama dogodi da budete takav baksuz, pokušajte da se nežno oslobodite spuštajući zatvarač. Ako to ne uspe, nemojte nastaviti da vučete na silu nego idite u Hitnu pomoć. Nema razloga da crvenite od stida. Niste jedini! - poručuje dr Braga.

(A. Ć. / tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA