Pet najglupljih razloga za ostanak u lošoj vezi

Žene se često nalaze u vezama u kojima su daleko od ljubavi i zaljubljenosti. Potreba da u svakom smislu opravdaju ponašanje muškarca, kao i sam strah od samoće teraju žene na nepromišljene poteze koji dovode do dugoročnog nezadovoljstva

  • 1

Strah od samoće tera žene da ostaju u lošim vezama. Potreba da opravdaju ponašanje svog muškarca neretko je praćena velikim nezadovoljstvom i osećajem koji je miljama daleko od ljubavi. Razlozi zbog kojih one ostaju u vezama sa muškarcima koje ne vole graniče se sa glupošću. Međutim, ovakvo ponašanje ne vodi ka rešenju. Jedini način koji pojedine žene može da vrati na pravi put je da najpre dobro razmisle o tome šta ih čini srećnima i da u skladu sa tim donesu odluku, pa makar ona bila i radikalna.

Zbog porodice

Na vrhu lestvice najglupljih razloga zbog kojih žene ostaju u vezama su porodica i prijatelji. On se sviđa vašima, vi ste super s njegovima, vaše prijateljice ga vole. Kako sada svima reći da se vaša veza završila? Situacija nije nimalo zavidna i biće teško, ali u ovom slučaju ne radi se o njihovom već isključivo o vašem životu, a prebacivanje krivice na porodicu nije nikakvo rešenje.

Neću naći boljeg

Svesni ste njegovih mana, kao i toga da vaša veza ne funkcioniše baš najbolje. Takođe, verujete da boljeg dečka od njega nećete  naći i da je najbolje da prihvatite činjenicu da nikad nećete biti potpuno srećni. Ovakvog razmišljanja drže se žene koje nemaju samopouzdanja, hrabrosti i ljubavi prema sebi, pa se zadovoljavaju osrednjim. Međutim, jasno je da greše.

Ne želim da ostanem sama

Strah od toga da ćete do kraja života ostati sami je najgori razlog za ostajanje u lošoj vezi. Nikada ne možete da znate šta vas zapravo čeka, sve dok ne probate. Međutim, ako i ostanete sa njim, dobro razmislite o tome da li će vam tako biti zaista bolje nego samoj.


Promeniće se

Žene nikako da prestanu da veruju u bajke. Jedino što na njemu možete promeniti je frizura i stil odevanja, ali njegov karakter nikada. Ne zavaravajte se da vam to polazi za rukom. Ili prihvatite situaciju kakva jeste ili ga ostavite. Svi pokušaji da ga promenite samo su gubitak vremena.

Potrebna sam mu

Svesni ste činjenice da će vaš muškarac biti povređen ako ga ostavite. Navikao je na vas i potpuno je zavisan o vama. Međutim, uloga majke i nije ono što treba da tražite od veze i što će vas ispuniti.  Upravo zbog toga ne dozvolite da vas osećaj krivice zadrži u vezi sa pogrešnim muškarcem.

( Tamara Milić / mojportal.ba )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA