Deset razloga da budete u vezi

Da bismo normalno funckionisali, svima nam je u životu neophodna ljubav. Ovo su najosnovnije potrebe koje jedna zdrava i kvalitetna veza, pa čak i brak, može da nam ispuni

  • 0

Glupo je reći da ne očekujete ništa od svoje veze, jer to sigurno nije istina. Pored seksa, svaka romansa se zasniva i na nekim drugim ljudskim potrebama. Evo deset najosnovnijih.

Ljubav

Ljubav i privrženost su najvažnije potrebe koje ispunjavamo u vezi. Ljudsko biće je potpuno zavisno od ljubavi, jer mu ona pruža mentalno zdravlje. Svako priželjkuje da pronađe nekoga ko će ga voleti onakvog kakav jeste, bez roka trajanja.

Društvo

Kroz život nije lako ići sam. Kada imate uz sebe nekoga koga volite, sve je mnogo lakše i imate nekoga s kim možete da provodite vreme. Takođe, zajedno delite i dobre i loše trenutke.

Snaga

Kada volite i znate da imate nekoga ko vas kod kuće čeka, to može da vam predstavlja odskočnu dasku i motiv da postignete i neke druge stvari u životu. Davanje prostora za razvoj svake ličnosti kao pojedinca predstavlja jedan od navažnijih aspekata svake uspešne veze.

Emocionalna podrška

Ima dana kada se osećate loše ili prolazite kroz neku krizu, imate svog partnera da bude uz vas. Emocionalna podrška predstavlja najbolji lek za depresiju i stres.


Bliskost

Kad naučite da se u društvu voljene osobe dovoljno opustite i u potpunosti prepustite svojim osećanjima, iznenadićete se koliko je divan osećaj biti toliko blizak i intiman s nekim. Naročito kad je vođenje ljubavi u pitanju.

Prijateljstvo

Ako voljena osoba ne može da postane i vaš najbolji prijatelj, onda vaš odnos neće biti tako dobar. Da bi veza bila uspešna, morate biti u stanju da s partnerom podelite i najmračnije tajne, želje i ideje.

Svađe

Da bi se vaš odnos razvijao kako valja, konflikt je s vremena na vreme neizbežan. Parovi koji ćute i gutaju sve u sebi, ne mogu da imaju zdravu i kvalitetnu vezu.

Uzbuđenje

Svi smo mi u duši avanturisti, a najlepša avantura je ljubav. Navala adrenalina i drugih hormona kad ugledate voljenu osobu predstavlja razlog za život.

Predanost

Ma kako se neki tome opirali, svi u suštini žele da se skrase. Nije važno da li će doći do razmene bračnih zaveta ili ne, suština je u predanosti drugoj osobi i spoznaji da vam je ona dovoljna za čitav život.

Sigurnost

U ovom kolebljivom vremenu prepunom neizvesnosti i promena, osećanje sigurnosti je svakom čoveku veoma važno. Nekom je važno da se oseća sigurno kada su u pitanju emocije, ali nije zanemarljiva ni finansijska ili sfera nekretnina, a to ne bi trebalo da vas je sramota da sebi priznate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA