Male tajne velikih zavodnika (1. deo)

Kada je u pitanju privlačnost i seksualna želja, veliku ulogu u svemu tome ima priroda. Međutim, nakon brojih istraživanja koja su rađena na ovu temu, naučnici su došli do brojnih rezultata koji zavođenje čine dosta lakšim

  • 3

Mnogi muškarci imaju problema sa zavođenjem žena. I dok su se nekada parovi muvali po trgovima, igrankama ili korzou, danas su te granice upoznavanja daleko pomerene. Upravo ovo je dovelo do zbunjivanja mnogih muškaraca koji više nisu sigurni koje korake treba da preduzimaju, a koje ne. Međutim, mnoga istraživanja koja su rađena u poslednje vreme na ovu temu ukazala su na rezulatate koji će mnogim muškarcima zavođenje učiniti dosta lakšim. Evo šta je potrebno kako biste uspešno smuvali neku devojku:

Miris tela

Odavno je poznato kako je ženama u vezi sa privlačnošću miris muškarca jedna od najvažnijih stavki. U proteklih 20 godina brojni naučnici su se bavili tom temom, pa su došli do zaključka kako žene muškarčev miris ocenjuju privlačnijim što se muškarčev histokompatibilni kompleks (MHC) više razlikuje od njenog.

Šta možete da promenite: Zdrava ishrana poboljšava prirodni miris, a parfem koji se dobro slaže s vašim mirisom tela pojačaće privlačnost. Pažljivo odaberite parfem, a tokom razgovora nenapadno joj se približite ili nagnite tako da zasigurno oseti vaš miris koji će je očarati.

Visina

Naučnici su napokon otkrili tačnu razliku u visini koju heteroseksualne dame traže kod svojih partnera. Tokom istraživanja ženama su pokazivane fotografije muškaraca i žena kako stoje jedni drugima uz bok, a žene su redom, kao privlačnije birale muškarce koji su od žene na fotografiji bili viši 1,09 puta. U osnovi to znači da bi muškarac trebalo da bude oko 10 centimetara viši od svoje partnerke, a kada nosi potpetice, trebala bi da mu bude u visini očiju.

Šta možete da promenite: Izbegavajte pogrbljenost, jer se zbog lošeg držanja možete učiniti nižim nego što jeste. Osim toga, vizuelno višim vas može činiti i vitko telo, kao i odeća koja prati liniju tela, poput dobro odabranih pantalona.

Proporcije

Čini se da matematika ima mnogo više veze s ljubavlju i privlačnošću nego što se mislilo. Naime, prema rečima naučnika, podsvesna privlačnost u osnovi se svodi na brojeve. Muškarce najviše privlače žene čije mere struka i kukova iznosi 0,7. Međutim, i žene imaju svoje ideale, pa tako atraktivni muškarci, po ženskom mišljenju, imaju mere struka i kukova između 0,85 i 0,95, a oni čija mera iznosi 0,9 su ocenjeni kao najatraktivniji. Žene takođe privlače muškarci s većim rasponom ramena i uvek će im prvo zapasti za oko muškarci širih ramena i užega struka nego svi ostali.

Šta možete da promenite: Za povećanje mase gornjega tela podižite lagane tegove. To će pozitivno uticati kako na vaša ramena, tako i na nadlaktice i leđa. Osim toga, svakako je preporučljivo izvođenje i kardio-vežbi kako biste stesali struk. Što se tiče odeće, dobro će vam stajati sakoi i drugi strukturirani odevni komadi sa lagano istaknutim ramenima, a dobar je i odabir odeće sa blagim V izrezom.


Otvoreni položaj tela

Žene više privlače muškarci koji pokazuju otvoreni položaj tela. U suštini, istraživanja pokazuju da muškarci koji zauzimaju više prostora drže raširene noge, gestikuliraju rukama i ramenima, umesto što drže noge prekrštene, ženama se čine kao atraktivniji i dominantniji.

Šta možete da promenite: Otvoreno, neverbalno ponašanje može da se nauči, a njegovim usvajanjem možete mnogo da učinite po pitanju svog samopouzdanja. Praktikujte ovu vrstu ponašanja i budite svesni koliko vaš položaj tela utiče na utisak koji ostavljate na sve žene u okolini.

Istaknuti bicepsi

Istraživanje je pokazalo da su žene, kada su bile zamoljene da naprave listu poželjnih stvari koje traže kod svojih partnera, navele stavke koje se uglavnom odnose na snažan gornji deo tela. Tačnije, mišićave ruke i široka imena nalaze se prvi na listi seksi muških delova tela.

Šta možete da promenite: Počnite da idete u teretanu, dižite tegove i radite sklekove. Za izlazak obucite užu majicu ili košulju koja vam dobro pristaje kako biste naglasili snažne ruke koje kod žena sigurno neće proći nezapaženo.

( T. Milić / tportal.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matematika

    28. mart 2013 | 05:53

    "Zene su redom, kao privlačnije birale muškarce koji su od žene na fotografiji bili viši 1,09 puta. U osnovi to znači da bi muškarac trebalo da bude oko 10 centimetara viši od svoje partnerke, a kada nosi potpetice, trebala bi da mu bude u visini očiju." U osnovi, vaša računica bi bila tačna kada bismo bili visoki oko 100 cm. 1,09 puta više pri visini žene od na primer 178cm zahteva dodatnih 16cm.

  • Upravo tako

    2. april 2013 | 13:32

    Ne bi se složio baš sa svim tvrdnjama iz ovog teksta.Žene kod muškarca gledaju pre svega resurnu vrednost tj. kojim resursima muškarac raspolaže a ne kolike bicepse ima.Zbog toga nije retka pojava da muškarci lošijeg fizičkog izgleda a boljeg finansijskog stanja imaju veći uspeh kod žena.

  • Marko Ivana Urosevic

    27. jul 2013 | 23:40

    nije sve u lepoti spolja,a gde je lepota iznutra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA