I pozitivni na HIV ili herpes imaju prava na ljubav!

Zahvaljujući internetu, ljudi zaraženi polno prenosivim bolestima sada su dobili priliku da izbegnu društvenu stigmu i pronađu životnog partnera

  • 0

Oboleli od polno prenosivih bolesti, poput hepatitisa, kondiloma, herpesa ili HIV-a, često su suočeni s društvenim odbacivanjem i veoma im je teško da pronađu partnere. Mnogi bivaju odbijeni čim kažu istinu o svom zdravstvenom stanju. Portali specijalizovani za spajanje osoba s istim infekcijama ponudili su odlično rešenje.

Britanski portal "Positive Singles" samo je u prošloj godini privukao 30.000 članova iz ove zemlje, a više od 100.000 članova iz čitavog sveta. Druga strana, "Date Positive", ima više od 6.000 profila, a svojim korisnicima omogućava da pronađu partnere sa bilo kojom polno prenosivom bolesti.

 

Stranice kao što su "H-YPE" ili "H-Date" usmerene su na korisnike s najčešćim oblicima polno prenosivih bolesti, poput herpesa i HPV-a.

- Ukoliko ste tek saznali da imate herpes ili HPV i osećate se kao da je vaš život završen, mi smo tu da vam dokažemo da nije. Zapravo, ovo je novi početak - piše na stranici "H-YPE".

Kada se registruju, korisnici unesu svoj uzrast i seksualnu orijentaciju. Nakon toga mogu da tragaju za ljudima sa specifičnim zdravstvenim stanjima. Rast broja ovih stranica proporcionalan je rastu obolelih od polno prenosivih bolesti. Na njima korisnici imaju priliku otvoreno da pišu o svojim osećanjima i stanju, a tu je i osećaj zajedništva i podrške. Takođe, neke stranice nude i mogućnost onlajn savetovanja.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA