Ne pale se sve žene na mišićave momke!

Verovali ili ne, postoje dame koje uopšte ne vole mišićave muškarce. Evo i zašto...

  • 5

Žene koje piju pilule za kontracepciju biraju muškarce koji imaju manje razvijenu muskulaturu. Kako otkriva najnovije istraživanje Univerziteta Lozan u Švajcarskoj, one biraju partnere koji imaju usku vilicu i manje mišićav izgled, jer te karakteristike povezuju s vernošću i stabilnošću.

Suprotno uvreženom mišljenju, čini se da ideal muške lepote nije baš svim ženama mišićavo telo i izražena vilica. Ranije studije takođe su potvrdile da pilule utiču na izbor muškarca.

Studija je objavljena u časopisu “Psychoneuroendocrinology”, a ispitivane su preferencije žena uzrasta od 18 do 24 godine u vreme kada su uzimale pilule za kontracepciju, upoređujući ih s razdobljem od tri meseca kasnije, kada su prestale da ih piju.

- Zanimljivo je to što su ranija istraživanja pokazala da žene u najplodnijem razdoblju privlače izrazito mišićavi muškarci. Stoga nije ni čudo što ih, u periodu u kojem uzimaju pilule protiv začeća, privlače drugačiji tipovi muškaraca, jer one tada nemaju ovulaciju - objašnjava evolutivni biolog Klaus Vedekind.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacy

    1. april 2013 | 23:55

    Privlacniji su mi oduvijek bili ne misicavi tipovi...

  • русија

    2. april 2013 | 13:18

    изгледа да су све привлачнији они без пениса.

  • Burgija

    5. april 2013 | 00:14

    Treba biti izdefinisan, ne previse misicav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA