Mali trikovi za vrhunski orgazam

Orgazam ne predstavlja jednako intenzivno zadovoljstvo za sve pripadnice nežnijeg pola. On se, naime, razlikuje od žene do žene

  • 0

Kvalitet orgazma varira od žene do žene. Poznati seksolog Trejsi Koks tvrdi da svaka pripadnica nežnijeg pola ima svoj lični pečat kada je doživljavanje vrhunca u pitanju i da je orgazam svake žene jedinstven poput otiska prstiju.

Faktori koji utiču na različit intenzitet i učestalost orgazma su kako snaga mišića i osetljivost prednjeg dela vagine, tako i motivacija i spremnost za isprobavanjem različitih vrsta stimulacije. Žene koje su opuštene i koje nemaju pritisak na koji način treba da dožive orgazam puštaju telo da ih vodi, pa su samim tim u većoj mogućnosti da dožive višestruke orgazme.

Kako biste otkrili koja vam vrsta orgazma najviše prija, treba da se upustite u avanturu isprobavanja nekih od sledećih stimulacija.

Kegelove vežbe

Pomoću Kegelovih vežbi vaši mišići će biti snažniji i bolje će raditi. Takođe, ove vežbe teraju krv u vaginu, što rezultira jačim uzbuđenjem i dužim kontrakcijama koje produžavaju i pojačavaju intezitet orgazma.

Stimulacija na više načina

Mogućnost višestrukih orgazama je veća ukolio često menjate način na koji stimulišete svoju vaginu. Preporučuje se da isprobate sve, od oralnog seksa, preko penetracije, pa sve do korišćenja prstiju za stimulaciju klitorisa.


Odlaganje orgazma

Na jačinu i dužinu orgazma pozitivno utiče moć njegovog odlaganja. Kada dođete do same ivice vrhunca, sačekajte da uzbuđenje malo splasne, a potom ponovo raspalite vatru, kao da nije ni nestajala. Ovom vežbom ne samo da ćete naučiti kako da kontrolišete orgazam, već ćete i povećati nivo ispuštenih endorfina koji će vam pomoći u tome da doživite višestruke orgazme.

Zapamtite "okidače" orgazma

Rituali pripremaju telo za ono što će uslediti, pa se tako preporučuje i da imate svoje navike u seksu, tačnije sve ono što vas stavlja pred sam prag orgazma. Što više poznatih "okidača" vaš mozak prepozna, to će i sam vrhunac biti jači i intenzivniji. Bilo da se radi o zvuku otvaranja noćnog stočića pored kreveta prilikom vađenja vibratora ili o nekom drugom zvuku koji proizvedete kada ste uzbuđeni, bitno je da ste ih svesni, jer tim je bolje po vas.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA