Kad postanu tate, muškarci se osećaju super seksi!

Novopečeni očevi su ponosni zbog svog potomstva da se, najčešće, osećaju toliko dobro da se to odražava i na njihov seksepil

  • 0

Istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta Kalifornija u Santa Barbari otkriva nam da se novopečeni očevi, a posebno oni koji su to postali u nešto mlađem uzrastu, osećaju daleko privlačnijim nego pre nego što su dobili dete.

Autorka studije Ališa Kast primetila je da se većina istraživanja fokusira na to kako trudnoća i majčinstvo utiču na samopouzdanje žena, a da se malo ko bavio jačim polom. Poznato je da na samom početku drugog stanja dame naprosto blistaju da svakog dana dobiju barem nekoliko komplimenata za svoj izgled. Međutim, za period kasnije tokom trudnoće i nekoliko meseci nakon porođaja, većina će se složiti da je životna faza u kojoj su se ponajmanje osećale ženstveno i seksi. S muškarcima stvari stoje potpuno drugačije!

Grupa od 182 muškarca intervjuisana je u periodu od dve godine - na samom početku braka, oko prve godišnjice i nakon dve godine od venčanja. Rezultati su pokazali da oni ispitanici koji u tom periodu nisu dobili decu nisu mnogo promenili sliku o sebi, svojoj muževnosti i seksepilu.

Međutim, muškarci koji su u te dve godine postali očevi sasvim su druga priča. Svi su se složili da im je u prvoj godini od rođenja deteta samopouzdanje poraslo do neslućenih granica i većina je imala utisak da su daleko atraktivniji suprotnom polu nego ikada pre u životu.

- Žene su u tokom trudnoće i u prvim mesecima s bebom pod neverovatnim stresom, svesne su toga da njihovo telo više nije kao pre, a sve to utiče na celokupnu sliku koju imaju o sebi. Međutim, to što je dobio dete jednom muškarcu govori da je potvrdio svoju muževnost i samim tim se oseća odlično u svojoj koži, što se reflektuje i na druge - objašnjava Kastova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA