Ko bi trebalo da plati račun na prvom dejtu?

Kada je u pitanju muvanje, mnoge muči večna dilema u vezi sa tim ko bi na prvom sastanku trebalo da plati večeru ili piće

  • 0

Plaćanje računa na prvom sastanku predstavlja svojevrsni test kojim žene određuju da li je njihov potencijalni partner škrt. Ipak, nepisano je pravilo da bi trebalo da plati onaj koji zove.

Oko 55 odsto dama smatra da je muškarac taj koji bi trebalo da plati račun na prvom sudaru, a s time se slaže i 78 odsto pripadnika jačeg pola. Ovo su rezultati zajedničke studije dva portala za upoznavanje, JDate i ChristianMingle, sprovedene na 2.700 ljudi.

- Muškarci su vaspitani tako da je njihova obaveza da podmire račun. Međutim, ako to žena želi ili insistira da se iznos podeli, to je njeno pravo koje bi trebalo poštovati. Najvažnije je da nijednoj strani ne bude neprijatno - napominje bračni terapeut Rejčel Sasmen.

Plaćanje računa jedna je od najčešćih dilema na prvom sudaru. Po nekakvim nepisanim pravilima, onaj ko poziva trebalo bi i da plati račun. Ipak, i muškarci i žene smatraju kako bi to trebalo da urade kavaljeri. Ako vam je neprijatno, ponudite se da vi podmirite račun ili barem ga podelite po pola.

- Ako žena već dopusti muškarcu da plati, red je da pokaže zahvalnost, ali nikako ne sme da se dozvoli da je on na taj način ucenjuje. Osećate li se nelagodno ili kao da mu nešto dugujete, najbolje je da podelite račun - objašnjava Sasmenova.

Takođe, ako znate da je nečija finansijska situacija lošija od vaše, pristojno je platiti večeru.


Plaćanje računa predstavlja svojevrstan test za drugi dejt, odnosno na osnovu toga se određuje hoće li ga uopšte biti. Na taj način dame vide da li neki muškarac predstavlja materijal za vezu, da li je škrt, ima li dobre manire i plaši li se njene inicijative da ona podmiri račun.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA