Činjenice o seksu koje bi trebalo da znate

Čovek se uči dok je živ i svoje znanje konstantno nadograđuje kada je reč o svemu, pa čak i seksu. Seks je trajna edukacija i čovek nikada ne sme da misli da zna sve. A opet, s druge strane, postoje stvari o seksu koje bi trebalo da znaju svi, od samog počeka

  • 1

Seks je misterija koju treba postepeno otkrivati. Njegove blagodeti su mnoge, ali se ne mogu naučiti odjednom. Seks je edukacija, koja vas obogati vremenom, korak po korak. Za početak, mi vam nudimo nekoliko krucijalnih činjenica o seksu koje morate u startu znati. Do svega ostalog doći ćete uz pomoć bogate teorije, ali i još bogatije prakse.

Veličina penisa

Mnogi muškarci pate za većim penisom i odlučuju se na njegovo povećanje, iako ne postoji direktna veza između njega i muškosti.

Seksolog Sem Prosterman navodi kako su neke od njegovih pacijentkinja navodile kako preferiraju veće penise. Međutim, iz njegovog iskustva, većini žena i muškaraca veličina penisa uopšte nije bitna.

Šta zaista predstavlja veliki penis?

Prosečan penis u erekciji je veličine između 12,7 i 15,2 centimetra. U opuštenom stanju penis prosečnog muškarca je velik oko osam ili devet centimetara. Ideja da je penis najvažniji deo muškog tela predstavlja temelj brojnih seksualnih problema. Prema rečima seksologa Kori Silverberg jedan od najvećih seksualnih mitova za muškarce je da veličina penisa igra najbitniju ulogu u seksu, što apsolutno nije tačno.

Može li penis da se poveća?


Uprkos činjenicama, reklamiranje određenih proizvoda za povećavanje penisa, poput raznih pumpi i tableta, sve je češće, a muškarci neretko priželjkuju penis mitskih veličina. Silverberg kaže kako ga muškarci vrlo često ispituju o pumpi za povećanje penisa, iako su, prema njegovim rečima, one potpuni mit.

Istina o G-tački

G-tačka je dobila ime po nemačkom doktoru Ernestu Grafenbergu, koji je prvi pisao o toj erogenoj zoni koja se nalazi na prednjem delu vagine. G-tačka se nalazi iza stidne kosti i često se opisuje kao okidač vaginalnog orgazma. Međutim, veruje se i da čak uzrokuje žensku ejakulaciju. S druge strane postoje naučnici koji tvrde da je priča o G-tački mit i da ona ne postoji. Bilo kako bilo, ona je predmet mnogih rasprava i dan danas, a da li ćete vi poverovati u to ili ne, zavisi kako se uzme.

Muškarci i višestruki orgazmi

Za razliku od utvrđenog fenomena ženskog višestrukog orgazma, višestruki orgazmi kod muškaraca su na ivici mitologije. U najmanju ruku, muški višestruki orgazam je teško proveriti. Studija iz 1989. godine, koja je objavljena u časopisu "Archives of Sexual Behavior", zabeležila je izjave 21 muškarca, koji su tvrdili da su doživeli višestruke orgazme. Stručnjaci navode kako je problematična sama definicija orgazma. Mnogi muškarci koji tvrde da su doživeli višestruki orgazam možda su postigli samo predorgazmično stanje pre negoli su dodirnuli tačku vrhunca nakon koje nema povratka. Mnogi muškarci navode i kako im je jačanje pubokoksigealnog mišića Kegelovim vežbama znatno pomoglo da produže trajanje seksa i da duže izdrže u predorgazmičkom stanju.

Seks činjenice: Nije uvek sve u brojkama

Kako savetuju naučnici, ključ seksualnog zadovoljstva nije u veličini penisa, izdržljivosti ili pronalasku G-tačke. Umesto toga, radi se o razumevanju i poznavanju samoga sebe, vlastitih želja kao i želja partnera. Najbolji put do fantastičnog seksa je istraživanje partnerovog tela i onoga što ga uzbuđuje. To vredi i za muškarce i žene te predstavlja siguran put do nezaboravnog seksa.

( T. Miilić / tportal.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro

    20. april 2013 | 23:44

    "Znanje je svetlost znanje je moc" Sto vise znas vise ces da patis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA