Sedam stvari koje smanjuju želju za seksom

Problemi u spavaćoj sobi često su prouzrokovani smanjenjem seksualne želje, na koju negativno utiče čitava paleta stvari. Mnoge od njih su vrlo česte i u muškom i u ženskom svetu, pa je potrebno da se oba pola osveste i krenu u borbu protiv ubica libida

  • 0

Mnoge stvari ubijaju želju za seksom. Smanjenje libida pojava je koja pogađa mnoge parove, a oni nisu ni svesni toga da rade stvari koje negativno utiču na njih. Vreme je da postanete svesni svih neprijatelja seksa kako biste ih iskorenili i krenuli napred, u nove seksualne pobede.

Višak kilograma

Iako su istraživanja pokazala da muškarci s viškom kilograma mogu duže da vode ljubav, ipak je debljina kobna za libido. Naime, i muškarci i žene koji kubure sa nekoliko kilograma viška, imaju smanjenu seksualnu želju jer su nesigurni i strahuju da su seksualno neprivlačni. Reč je, dakle, o psihološkom uticaju koji može biti poguban za kvalitetan i redovan seks.

Mirisi

Nedavno rađeno istraživanje je pokazalo da neprijatni mirisi loše deluju na libido. To se posebno odnosi na libido muškaraca. Neprijatni mirisi kod njih postupno izazivaju slabljenje želje za seksom, nezavisno od toga da li smatraju da im je partnerka neverovatno zgodna i atraktivna.

Različiti lekovi

Različiti lekovi različito deluju na telo. Neki lekovi pomažu, ali neki ometaju seksualne funkcije. Jedno istraživanje je pokazalo da lekovi koji se koriste za prehladu i grip narušavaju libido. Osim što slabe seksualnu želju, ti lekovi pogubno deluju na potenciju. Slične učinke imaju i lekovi za srce, krvni pritisak kao i lekovi koji se pripisuju u slučaju depresije.


Nedostatak gvožđa

Kad u organizmu nema dovoljno gvožđa, javlja se slabost i gubitak energije, a samim time i gubitak želje za seksom. Od toga znatno češće pate žene i to zbog menstruacije koja zna da uzrokuje gubitak ovog minerala.

Promena radnog mesta

Promena radnog mesta, otkaz, selidba ili bilo koji drugi događaji koji predstavljaju svojevrsnu prekretnicu u životu čoveka, negativno utiču na libido. To je posebno uočeno kod muškaraca. Pretpostavlja se da je za to odgovoran hormon stresa koji češće negativno deluje na seksualnu želju muškaraca nego žena.

Brašno i šećer

Jedno je istraživanje pokazalo da česta i obilna konzumacija hleba, kao i drugih proizvoda od beloga brašna, nije dobra za libido. Sličan učinak izaziva i šećer. Negativne posledice uočene su kod oba pola.

Preparati za podizanje libida

Ironično, ali istinito. Brojni preparati za potenciju, koji služe za povećanje seksualne energije, zapravo izazivaju suprotan učinak. Prema jednom američkom istraživanju, mnogi od njih sadrže neke vrlo štetne stvari koje pogubno deluju na celi organizam, a samim time i na želju za seksom.

( Tamara Milić / tportal.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA