Šta savremene dame očekuju od svog muškarca?

Idealan muškarac trebalo bi da bude hrabar i mačo, ali da nema problem sa tim da usisava i sprema kuću, pokazuje anketa

  • 3

Koje osobine krase pravog muškarca 21. veka? Žene veruju da je to muškarac koji pomaže u kućnim poslovima, brine se oko dece, neustrašiv je, a istovremeno gospodin. Sve u svemu, kombinacija Džejmija Olivera, Dejvida Bekama i Jovana Memedovića.

Muškarci, s druge strane, misle da će status pravog savremenog mužjaka ostvariti ako zdušno navijaju za svoj fudbalski tim, poseduju automobil i zarađuju više novca od svoje partnerke.

Žene smatraju da bi muškarac 21. veka trebalo da zna da kuva, kako da rukuje mašinom za veš, neustrašivo sklanja paukove, s veseljem riba podove, a istovremeno ima osećaj za tradiciju i zna šta znači biti gospodin. Naravno, izabranica njegovog srca trebalo bi da mu uvek bude na prvom mestu.

Muškarci se slažu da bi moderni džentlmen trebalo da zna nešto da skuva, opere odeću i odvodi i dovodi decu iz škole, ali ne smatraju da je presudno da budu u stanju da ubiju pauka.

Žene su stavke na listi svojih očekivanja od "gospodina savršenog" poređale ovako: on mora da bude hrabar (64 odsto), džentlmen (53 odsto) i uvek stavlja svoju damu na prvo mesto (46 odsto). Ovo su rezultati novog istraživanja koje je naručila kompanija "Dr Beckmann" čija portparolka Suzan Fermor objašnjava da su oni u startu pretpostavili da postoji stvarna razlika između onoga što muškarci i žene veruju da predstavlja pravog muškarca 2013. godine.

- Zapravo, iznenadili smo se kad smo utvrdili da oba pola imaju veoma slične stavove prema tome šta čini pravog muškarca - rekla je ona.


Muškarci u Velikoj Britaniji misle da pravi muškarac navija za lokalnu fudbalsku ekipu (35 odsto), zarađuje više od svoje devojke ili žene (39 odsto), poseduje automobil (51 odsto). Slažu se da bi pravi muškarac trebalo da zna da kuva (46 odsto), uključi mašinu za veš (41 odsto) i usisa kuću (54 odsto), ali samo 10 odsto veruje da ne bi smeli da se plaše paukova.

- Pravi muškarac mora da bude muško, ali da bude sposoban i voljan da obavlja i kućne poslove. Žene, takođe, očekuju da muškarac zna da sortira beli od šarenog veša, što je za mnoge i dalje isuviše težak zadatak - objašnjava Fermorova.

(Tportal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Damljan Juga Jugovic

    6. maj 2013 | 23:22

    savremeni muskarac danas treba sve da zna jer danasnje dame nista neznaju niti su za sta sposobne,jer su prave lijencuge nesposobne za zivot eto toliko o glupacama 21vjeka

  • mani

    1. maj 2013 | 08:18

    Zaboravili ste (suknje) muskarci ih se plase,, da nebi im slucajno koja dama navukla suknju umesto pantalona ..... Muskarac 21 veka paaaa suknja preko pantalona ha ha !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA