ZA USAMLJENE DAME: Saštrikajte dečka! (FOTO) (VIDEO)

Mlada holandska dizajnerka vredno se školovala i diplomirala u roku. Međutim, dok je učila, nije imala vremena za ljubav čoveka od krvi i mesa, pa je zato utehu našla u zagrljaju čoveka od vune

  • 4

Holanđanka Nurtje de Keijzer nedavno je završila Fakultet za dizajn, a za svoj diplomski rad predstavila je profesorima neobičnu vunenu punjenu lutku u obliku muškarca u punoj veličini.

- Osetila sam da je došao pravi trenutak za muškarca u mom životu i tako sam došla na ideju da stvorim Artura. Mogla bih da se pravim da je ovo šala, ali to bi bilo samo pola istine. Oduvek me je zanimala usamljenost kao tema. Ponekad bih se osećala tako usamljeno, a sigurna sam da se to, s vremena na vreme, svakom dešava. Ono što mi je bilo čudno jeste to što je u pitanju osećanje o kojem retko ko hoće da razgovara. Kao da je u pitanju jedna sramna i ružna emocija o kojoj je bolje ćutati – ispričala je Nurtje odakle joj inspiracija za njen rad.

Prvu verziju Artura saštrikale su njene mama i baka, a zatim je Nurtjina drugarica Sarena pronašla način kako da ga sašije na industrijskoj mašini za štrikanje, tako da će se ovakve lutke za usamljene dame uskoro naći na širem tržištu.

- Pored toga što je ovako praktičnije, oduševila me je ideja da saštrikani muškarac može da izađe iz mašine u jednom komadu. Kao da je zaista rođen – veselo zaključuje Nurtje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA