Četiri šašava mita o seksu

Ljude je nekada lako ubediti u stvari koje nisu potkovane dokazima i koje nemaju apsolutno nikakvu pozadinu. Reč je zapravo o neproverenim stvarima koje su tu da upotpune svakodnevne razgovore i u koje ljudi slepo veruju, iako to nema nikakve veze sa realnošću

  • 0

Mitovi o seksu su uveliko zašli u naše društvene krugove, a  žene i muškarci su skloni verovanjima u raznorazne blesave tvrdnje koje zapravo nemaju nikakve veze s realnošću. Priznajemo da je zanimljivo čuti da muškarac koji ima veliki nos ima i veliki "ponos" ili da su žene koje nose crveni karmin prava vatra u krevetu, ali na toj pomisli se sve zapravo završava. Niko to do sada nije mogao da tvrdi i verovatno nikada i neće. Ali isto tako mitovi će uvek biti deo žensko-ženskih i muško-muških priča. Ovo su najčešći, a ujedno i najveći mitovi o seksu.

Muškarac koji može da prekrsti noge ima mali penis

Verovali ili ne, neke žene smatraju da muškarci koji bez problema, u jednom potezu, mogu da prekrste noge dok sede imaju problema s veličinom penisa. Da imaju veliki "ponos", sigurno bi im bilo teško da prekrste noge ili bi to nerado radili zbog nelagodnog osećaja. Samim time, žene koje veruju u ovaj mit automatski brišu čoveka sa potencijalne liste partnera ukoliko ga vide da sedi na ovaj način. Broj ženskih poklonika ovog mita je veći nego što se misli, pa muškarcima ne bi bilo loše da, ipak, paze na svoje sedenje prilikom upoznavanja potencijalne devojke, sve dok se ne dokaže drugačije.

Što više seksa, to je ženina guza veća

Ovaj presmešni mit počiva na verovanju da je za ženinu pozamašnu zadnjicu "kriva" prekomerna količina seksa. Prema ovoj hipotezi, na veličinu guze nimalo ne utiče genetika, količina hrane  ili pak manjak vežbanja. Njena je guza velika zato što često upražnjava seks. Čista besmislica.

Veći dlan ili nos - veći penis


Obraćate li pažnju na veličinu dlana muškarca kada se s njime rukujete? Ili pak verujete u onu "Veliki nos - veliki ponos"? Verovanje da pojedini delovi tela upućuju na veličinu penisa je verovanje u prazno. Ovo je još jedan u nizu mitova koji nemaju apsolutno nikakve veze sa realnošću.

Dlakavi muškarci su prave zveri u krevetu

Količina dlaka koju muškarac nosi na prsima, leđima i rukama nema nikakve veze s njegovim ljubavničkim sposobnostima. Moguće je da muška dlakavost neke žene podseća na izvornu, iskonsku muškost i to daje veći značaj privlačnosti muškarcu, baš kao i činjenica da dlakavi muškarci imaju više hormona testosterona. Zahvaljujući njemu, muškarac je u proseku mišićaviji, bolje građen i u boljoj formi, ali to ne znači i da ima i veći penis.

( T.M./ordinacija.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA