Zašto se leti osećamo toliko seksi?

Kako dani postaju sve lepši i topliji, svi počinjemo da se osećamo privlačnije i zavodljivije. Ne bez razloga...

  • 1

Bez obzira na to što se većina dama pre početka leta brine kako će izgledati na plaži, 59 odsto njih reklo je da se leti osećaju više seksi nego u drugim mesecima u godini. To su potvrdili i muškarci.

Prema istraživanju magazina "British Summer Time Report", ovaj osećaj imaju više žene nego muškaraci, ali 36 odsto pripadnika jačeg pola smatra da je najlepši deo leta to što žene nose kupaće kostime. Oko 54 odsto ispitanica smatra da najbolje izgledaju u junu, julu i augustu, a 83 odsto žena kaže da su tih meseci srećnije i lakše se odlučuju na flert i vezu.

Psiholog Keri Kuper sa Univerziteta Lankaster objašnjava da na nas utiču lepo vreme i više sunca, ali i raznolikost odeće. Dok žene mogu da nose različitu i raznobojnu odeću, muškarci i dalje ostaju u klasičnim odelima. Žene su i inače društvenije od muškaraca, a letnje vreme i duži dani omogućavaju im više sastanaka i druženja, pa su srećnije i zbog toga.

U anketi u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi, 88 odsto žena je reklo da se više smeje kada je sunčano, dok je to isto reklo samo četiri odsto muškaraca manje. Čak je 92 odsto žena izjavilo da jednostavno obožavaju leto. Isto tako, 47 odsto žena reklo je da su bolje volje kad se probude a napolju je vedro jutro, dok 52 odsto priznaje da će preći na drugu stranu ulice samo da bi uhvatile malo sunčevih zraka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA