MOMAČKE I DEVOJAČKE VEČERI: Muškarci su pristojniji od žena

Verovali ili ne, nedavno sprovedena israživanja su pokazala da muškarci, mnogo više nego žene, razmišljaju o troškovima i potrebama svadbe. Samim time, oni su pristojniji na momačkim večerima i mnogo manje troše nego dame

  • 0

Muškarci su pristojniji na momačkim večerima, nego žene na devojačkim.  Neverovatno ali istinito je to da muškarci mnogo više razmišljaju o troškovima svadbe pa su samim time manje raskalašni od žena koje vole dosta da potroše na svoje devojačko veče i da se skupo zabave. 

Scenario iz popularnog filma "Mamurluk" izgleda da je moguć jedino u nerealnom svetu sedme industrije jer je stvarnost pokazala da je sasvim drugačija. Naime, prema istraživanju koje je nedavno sprovedeno u saradnji sa mladim britancima, pokazalo je da su žene neracionalnije u odnosu na muškarce.

Gotovo trećina muškaraca novac za svoje momačko veče uštedi ranije, napravi budžet kojeg se kasnije pridržava, dok to isto radi tek petina ispitanica za svoje devojačke zabave.

Čak 16 odsto muškaraca smatra da su momačke večeri precenjene, previše koštaju i da je oko njih potrebno previše organizacije. Takođe, većina muškaraca je priznalo da se konsultovalo sa svojim lepšim polovinama oko planova za poslednje momačko zabavljanje u krugu najbližih prijatelja, dok se većina žena odlučuje na sopstvene ideje koje najčešće uključuju iznajmljivanje stripera.

Istorija momačkih i devojačkih večeri

Prvo momačko opraštanje od slobode pojavljuje se još kod Spartanaca.

Henri VIII je naredio muškarcima da se zabave povodom njegovog ulaska u brak. Muškarci koji su odbijali, bili su kažnjeni.

Devojačke zabave nastale su iz tradicije u 17. veku prema kojoj je mlada provodila noć sa svojim ženskim društvom gledajući stvari koje će doneti u miraz.


Danas momačka i devojačka zabava podrazumevaju jednu noć slavlja obično nedelju dana pre venčanja, kako bi mladenci imali vremena da se oporave do svadbe.

( Tamara Milić / 24sata.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA