Šta nije u redu s muškom moći zapažanja?

Kada je potrebno da primete novonastale promene u uređenju kuće ili stana, muškarci zaista umeju da budu potpuno beznadežni slučajevi, što njihove lepše polovine često dovodi do ludila

  • 1

Pošto se mnogi muškarci trude da ostave utisak da su prave tata-mate, sposobni da poprave skoro svaki veći ili manji kvar po kući, prosto je neshvatljivo kako im uspeva da ne opaze "intervencije" koje njihova draga s vremena na vreme sprovede na nameštaju i drugom pokućstvu. Nebitno da li je u pitanju nekakva suptilnija promena ili potpuno nova boja zidova, njihova moć zapažanja je nepostojeća i oni se ponašaju kao da su slepi.

U jednom istraživanju učestvovalo je 2000 žena koje su se žalile na to šta je sve njihovim muškarcima po povratku s posla uspelo da promakne da primete. Svakoj desetoj dami desilo se da njen partner uopšte nije reagovao na to što su zidovi njihovog zajedničkog životnog prostora naprasno okrečeni u sasvim drugačije boje, svaka šesta nije dobila komentar za ispremeštan nameštaj, a čak trećina je doživela potpuno ignorisanje kad je u pitanju kačenje raznoraznih umetničkih dela.

Na listi deset promena koje će za većinu muškaraca najverovatnije ostati neprimećene nalaze se jastučići, prekrivači za krevet, slike i fotografije na zidovima, sveće, ramovi, nova biljka, promene u bašti, abažur za lampu, nove zavese, ispremeštan nameštaj.

Čisto poređenja radi, majke ovih ispitanica nepogrešivo bi uočile čak i najsitniju novonastalu promenu, dok bi njihove prijateljice skoro uvek prokomentarisale nove presvlake ili drugačiju paletu boja stolnjaka i kuhinjskih krpa.

Ono što žene u svemu ovome najviše vređa jeste to što su u uređenje zajedničkog doma uložile vreme i trud, i očekuju, ako ne već hvalospev, makar da bude primećeno da su nešto radile. Pošto su po prirodi stvari dame željne kreativnih promena i poboljšanja kvaliteta života, posebno im je ovakva vrsta pažnje važna u vreme krize, kada nije moguće preseliti se ili ozbiljnije renovirati životni prostor.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jjacajj

    16. februar 2012 | 12:35

    Ništa čudno, oni ne zapažaju ni mnogo važnije stvari od recimo kuhinjskih krpa... isto tako, ima onih koji pre zapaze boju zidova, nego ženu... najgora varijanta su oni koji se prepoznaju u oba slučaja. Verujem da ih ima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA