Kako da vam medeni mesec traje večno

Ljubav se nikada ne sme zanemariti i staviti po strani. Ona zahteva punu pažnju, čak i nakon godina i godina braka. Sve što je potrebno je da se potrudite da s vremena na vreme pokažete vašoj ljubavi koliko vam je stalo

  • 1

Ljubav je večna, ali samo ako je negujemo. Mnogi parovi nakon venčanja prepuštaju sve slučaju i ne shvataju da tako vrlo lako sve može da se otrgne kontroli. Ljubavna monotonija, kada partneri ne mare jedno za drugo, obuzima i pre nego shvatite da je blizu.

Da bi vam život bio lepši i ispunjeniji ljubavlju, treba da se potrudite da od njega napravite bajku. Ne radi se o nikakvoj nemogućoj misiji ili stvarima koje iziskuju mnogo vremena i truda. Naprotiv, reč je o sitnicama koje mogu da učine da vaš medeni mesec potraje zauvek, tokom svih dugih godina braka. A taj osećaj je vredan, ma koliki ulog bio. Evo šta vas sve može održati na sedmom nebu.

Slavite uvek svoju ljubav

Iako su venčanje i medeni mesec odavno iza vas, ne znači da morate da prestanete da slavite svoju ljubav. Iskoristite priliku za kratku pauzu od svakodnevnog života i prisetite se posebnih događaja u vašem odnosu. Posvetite jednu noć listanju fotografija s venčanja ili isplanirajte putovanje kako biste obeležili godišnjicu braka. Planiranje ovakvih aktivnosti upotpuniće i učvrstiće vašu ljubav.

Ugovorite večernji sastanak

Sastanci su idealni kako bi s partnerom podelili iskustva i dobro se zabavili, baš kao nekada. Takođe, spremanje može biti podjednako uzbuđujuće, isto kao i otkrivanje novih mesta za izlazak sa vašom voljenom osobom.

Planirajte spontana iznenađenja


Bila ona ekstravagantna ili jednostavna, bitno je da će to vašu voljenu osobu učiniti posebnom. Iznenađenja mogu biti naročito važna kada znate da vam partner prolazi kroz teško razdoblje ili ima manjak vremena za normalne životne aktivnosti. Pažnja se uvek isplati.

Otkrijte novi hobi

Zajednički hobi vas i vašeg partnera, može izuzetno dobro da utiče na brak. Od plesa do časova kuvanja, opcije za nove hobije su neograničene! Na vama je samo da pokrenete avanturu.

Romantični vikend

Vikend ili godišnji odmor odlična je prilika da provedete vreme zajedno, sami i bez svakodnevnih obaveza. Napravite popis mesta koja želite da posetite jednog dana sa svojim partnerom i pokušajte te planove i da ostvarite.

Klub knjiga za dvoje

Čitanje iste knjige i raspravljanje o istoj može da bude prilično podsticajno i zabavno. Možete da čitate knjigu zajedno svaki mesec, a možete se i menjati. Ne samo da ćete uživati u svetskim piscima i literaturi već ćete imati i zajedničke teme za razgovor.

Odvajanje

Kvalitetno provedeno zajedničko vreme vrlo je bitno za stabilnu vezu. Međutim, za vas i vašeg partnera je podjednako važno da imate blisku rodbinu i prijatelje s kojima gradite i uspostavljate svoje odnose. Balansirajte između to dvoje, i imaćete kvalitetne odnose u svom životu, kako s jedne, tako i s druge strane.

Začinite svoju rutinu

Budite uvek spremni da na nove načine začinite svoju rutinu kako prerano ne biste upali u kolotečinu. Umesto mesec dana članstva u fitnes klubu, upišite se na časove plivanja, a ako petkom uobičajeno naručujete pizzu, jedne nedelje se posvetite kuvanju italijanskih jela i to će na kvaliteta način razbiti monotoniju.

Nastavite da razgovarate

Razgovarajte. Razgovor je temelj iskrenog i kvalitetnog odnosa. Slušajte priče, šale i postavljajte pitanja jedno drugom. I zapamtite, više komunikacije znači produbljivanje vašeg odnosa i kreiranje dobre podloge za izbegavanje budućih sukoba.

Ne nervirajte se oko gluposti

Kada provodite svaki dan s nekom osobom, lako možete da postanete frustrirani zbog nekih navika. Dakle, ako vaš partner ili partnerka glasno peva pod tušem ili zaboravlja da vam kaže da je nestalo kafe još juče, zapitajte se vredi li se svađati oko takvih gluposti? Odgovor je naravno "ne" jer i sitna prigovaranja vremenom mogu da dovedu do problema u vašem odnosu. Zato birajte stvari koje su vredne vaše svađe.

( Tamara Milić / portaloko.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    19. maj 2013 | 08:34

    Ovo su sve saveti za parove bez dece. Znate li vi koliko obaveza imaju ljudi koji rade i imaju malu decu. Pri tome ako imaju para da negde odputuju oni vode i svoju decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA