Kako napisati ljubavno pismo

Iskreno ljubavno pismo svako priželjkuje da dobije makar jednom u životu. Ako osećate nadahnuće da pred voljenom osobom na ovakav način ispoljite svoju romantičnu stranu, evo nekoliko korisnih saveta

  • 0

Ne dozvolite da se žudnja pretvori u posesivnost. Važno je naglasiti u kojoj meri bi vam život bio bolji uz voljenu osobu, a ne to kako ne biste mogli da živite bez nje. Tanka je linija između odanosti i čistog očaja.

Izbegavajte svima dobro poznate fraze. Upotreba klišea nije dobra nikad, a kamoli ne u vreme dok je vaša veza na početku, kada se sve svodi na razbijanje dosadnih konvecija i potrebu za uspostavljanjem autentične bliskosti. Čak i da se stvarno tako osećate, ipak se potrudite da na neki originalniji način uporedite voljeno biće sa Suncem.

Ne zaboravite na pravopis. Pismenost i bogat rečnik su, i u eri elektronskih komunikacija, itekako na ceni.

Ne raspisujte se. Dovoljno je da popunite jedan list sa obe strane. U protivnom, vaše reči će biti brzo zaboravljene.

Pišite rukom. U pitanju je izjava ljubavi a ne radna biografija. Izbegavajte moderna sredstva komunikacije kao što su Fejsbuk i Tviter. Ljubav teži tome da bude univerzalna i večna, te nikako ne ide uz digitalne medije.

Trudite se da budete razigrani, zabavni i da pomalo zadirkujete. Ozbiljnost i strastveno nadahnuće najčešće ne idu zajedno. Bilo da želite određenu osobu samo da odvučete u krevet, bilo da je u pitanju ljubav za ceo život, zašto je ne biste pridobili svojim smislom za humor?

Vaša ranjivost je u igri. Ovo nije trenutak da se predstavljate kao cinik ili kao neko ko glumi da je cool. Imajte na umu da reči izrečene u ljubavnom pismu mogu biti opasne u rukama neprijatelja. No, upravo je u tome poenta, da na ovom parčetu papira iskažete sve, bez stida i srama. Pišite kao da vam život zavisi od ovog pisma. Nikad se ne zna, možda je to i istina.


Budite pomalo ekstravagantni. Ako nemate sumnji u svoja osećanja, nema potrebe da se uzdržavate od preterivanja.

Izbegavajte stihove. Ukoliko ne znate da pišete poeziju, bolje i ne pokušavajte. Citiranje drugih je već viđeno, a pitanje je i da li se možete u potpunosti pouzdati u svoj ukus... Većina ljubavne poezije predstavlja šikaniranje druge strane metričkim rimama kojima se ne vidi kraj. To je isto toliko romantično, kao da voljenom biću na poklon pošaljete godišnju zalihu kondoma.

Ne crtajte srdašca. Čuveni britanski kralj Henri VIII je to radio, a setite se samo kakav je bio njegov ljubavni život i kako su prošle njegove žene.

Ne stavljajte u koverat novac. Ako želite da priložite nekakav poklon, gledajte da to bude nešto vredno, ali ne i glomazno.

Pismo sami ubacite u sanduče. Nikad ne šaljite kao preporučenu pošiljku, jer sigurno ne želite da dragu osobu izjutra probudi poštar koji će joj tražiti potpis.

Nikad ne čuvajte fotokopiju sopstvenog ljubavnog pisma. Vaša deklaracija ljubavi darovana je na milost i nemilost drugom biću, koje sa njom može da radi šta god poželi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA