Ovo je ključ za bračnu sreću

Ukoliko želite dug i harmoničan brak, moraćete se malikice pomučiti, baš kao i za sve u životu. Ništa ne pada s neba, pa ni lagodan život udvoje. Ukoliko želite da vas sreća prati, potrebno je uložiti ekstra trud

  • 2

Mnogi ljudi nisu svesni obaveze, ali i odgovornosti koje sa sobom nosi brak. Misle da nakon izgovaranja "sudbonosnog da" život staje, da je stvar gotova i da se ni oko čega viđe ne moraju truditi. Našli su muža ili ženu i to je to, do kraja života, baš kako je rekao matičar.

Međutim, stvari nisu tako jednostavne. U odnos uvek iznova morate da ulažete kako bi bio zdrav i kvalitetan. Nikada ne smete stati jer time samo puštate brak niz liticu niz koju će se kad tad razbiti.

Kako biste zadržali harmoniju u svom braku, sve što je potrebno, prema nedavno sprovedenom istraživanju, je podela kućnih poslova. Muškarci možda i neće biti oduševljeni rezultatima ove studije, ali prema naučnim otkrićima, bračni parovi koji dele poslove na pola imaju duži i srećniji brak.

Istraživanje je rađeno na Univerzitetu Misuri i to u saradnji sa 160 mladih parova, a pokazalo je da su srećniji bili oni bračni partneri koji su podjednako vodili brigu o deci i poslovima u kući. Podela rada nije bila bitna, bitno je samo da je muškarac učestvovao u celoj priči.

Upravo ova činjenica, da je muškarac spreman da pomogne ženi, pripadnicama nežnijeg pola mnogo znači i daje im podršku i sigurnost koja rezultira zdravijim brakom.

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zinida Tikazem

    30. maj 2013 | 09:08

    Da il da karas nesto sa strane i da zenu opletes kad god hoce,i boli te djoka za sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA