Žene kad su pod stresom odbijaju muškarce

Ukoliko želite da pronađete čoveka svog života, stručnjaci savetuju da pokušate da se rasteretite od viška obaveza i ne dozvolite da vas svakodnevne brige do te mere muče da se to primeti na vašem licu

  • 0

Mnoge žene se trude da imaju sve: karijeru, prijatelje, fantastično telo, uvek da su skockane... Međutim, stres da sve to postignu čini ih odbojnim i neprivlačnim suprotnom polu. Barem tako pokazuje istraživanje sprovedeno na finskom Turku univerzitetu.

Naučnici su od grupe muških ispitanika zatražili da ocene izgled mnoštva dama na fotografijama. Ispostavilo se da su one koje su u vreme slikanja bile pod stresom dobile najniže ocene. Čak i veoma lepa lica na kojima se videla iscrpljenost i izmučenost proglašena su za neatraktivna.

Odlične ocene dobile su vesele devojke koje izgledaju opušteno i zabavno, a odaju utisak kao da ih ne muči nijedna briga.

Stručnjaci objašnjavaju da je to zbog toga što lice žene pod stresom izgleda umornije, nesrećnije, starije i neprivlačnije, što samo po sebi odbija muškarce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA