Kako beba može da vam rasturi brak?

Dolazak bebe na svet je uvek radostan i lep period koji podjednako iščekuju i muškarci i žene. Međutim, supružnici često nisu svesni promena koje nastupaju nakon porođaja, a na koje se nije lako naviknuti

  • 0

Bebe predstavljaju radost, ali u isto vreme i veliku obavezu. Roditelji, često, nisu svesni onoga što ih čeka.

Malobrojni imaju sreće da im beba bude mirna kao bubica. Uglavnom je u pitanju dvadesetčetvoročasovni plač, manjak sna svima u kući i situacije u kojima biste najradije iščupali kosu sa sopstvene glave. I sve je to normalno, ali niko nije svestan promene koja nastaje od trenutka porođaja.

Upravo to vodi ka bračnim probemima. Dok se roditelji trude da bebici budu što bolji roditelji, često zaboravljaju jedno na drugo i na romantičnu i ljubavnu ulogu koju su ranije imali. Posvećenost detetu i sva frka koja nastaje zbog novonastale situacije i straha roditelja da nešto neće uraditi kako treba, crpi svu energiju iz njih zbog čega često i zaboravljaju da budu intimni.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da zapostavljanje nežnosti i celokupnog odnosa sa partnerom može da dovede do potpunog udaljavanja koje vrlo često rezultira razvodom.

Nedavno istraživanja pokazala su da čak dve trećine parova strepi za svoj brak nakon rođenja deteta. Čak 40 odsto žena veruje da nakon porođaja nisu više privlačne svom muškarcu, dok četvrtina muškaraca deli mišljenje da žena više nije zainteresovana za seks.

Samo četvrtina parova uspeva da odvoji vremena za sebe, mimo bebe, dok se ista brojka, prema studiji, razvede nakon dobijanja prvog deteta.


( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA