Ljubav koja je počela na netu duže traje

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da su romanse koje su započete preko interneta duže i kvalitetnije za razliku od veza čiji su se akteri upoznali van virtuelnog sveta

  • 0

Tehnologije su zauzele primat u našim životima, pa i na polju muvanja i upoznavanja. U prilog ovome ide činjenica da se čak trećina parova u Americi upoznala baš preko interneta. Međutim, nedavno istraživanje je pokazalo da veze koje su započete preko žice imaju mnoge prednosti, a između ostalog traju duže od veza koje su započete bez pomoći tehnologije.

Istraživanje je radio jedan američki sajt za onlajn upoznavanje u saradnji sa 20.000 Amerikanaca koji su se venčali između 2005. i 2012. godine. Od ukupnog broja, 35 odsto su činili parovi koji su se upoznali preko interneta.

Naime, stopa razvoda kod onlajn parova bila je 6 odsto dok je kod ostalih parova ta brojka porasla na osam procenata. Studija je, takođe, istraživala stopu zadovoljstva koje je vladalo u braku kod supružnika i prema rezultatima, mnogo srećniji i kvalitetniji odnos su imali parovi koji su se upoznali u okvirima virtuelnog sveta.

Razlog ovakvih rezultata, prema vodećem naučniku studije, Džonu Kaćopu, su velike doze opuštenosti i odsustvo napetosti koje omogućava da se ljudi iskrenije, brže i dublje povežu. Samim time, sva ta otvorenost čini se kao dobar temelj za romantičnu vezu koja vrlo često rezultira uspešnim brakom.

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA