Žene ne žele da se druže s promiskuitetnim cicama

Dame ne žele u svojoj blizini devojke s bogatim seksualnim iskustvom jer ih vide kao pretnju za svoju vezu

  • 1
Seksi štikle Foto: wallpaperhdfree.com

Muškarcima ne smetaju prijatelji sa burnom seksualnom prošlošću. Međutim, žene ne žele promiskuitetne prijateljice zato što se plaše da bi one mogle da im preotmu partnera.

Broj seksualnih partnera utiče na prijateljstvo, zaključak je studije američkog Kornel univerziteta, sprovedene na 751 studentu. Žene osuđuju pripadnice lepšeg pola koje su imale više partnera i ne žele da im one budu drugarice, dok su mladići popustljiviji prema svojim muškim kolegama.

Ženama su promiskuitetne prijateljice nepoželjno društvo, čak i bez obzira na sopstvenu promiskuitetnu prošlost. Naučnici smatraju kako se razlog za to krije u evoluciji, odnosno urođenoj želji da se sačuva romansa. Iskusne dame zato predstavljaju potencijalnu opasnost za brak ili vezu, pa ih žene doživljavaju kao konkurenciju.

- Uprkos očekivanom mišljenju da će žene burnije prošlosti imati više razumevanja za promiskuitetne pripadnice svog pola, istraživanje je potvrdilo suprotno. Čak i po pitanju prijateljstva vrede dvostruka merila - primetila je autorka istraživanja Žana Vrangalova.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA