Zašto neke žene ne mogu da dožive orgazam?

Prema istraživanjima, čak petina žena ima problema sa postizanjem orgazma. Međutim, uzroci su razni i razlikuju se od jedne do druge pripadnice lepšeg pola

  • 4

Mnoge žene su opterećene idejom da je orgazam neophodan deo seksa i da ga moraju postići. Verovatno iz toga i proizilazi činjenica da čak jedna petina dama ima problem sa doživljavanjem vrhunca. Ovo podjednako frustrira i muškarce i žene, a neretko se dešava i da vodi ka seksualnim katastrofama poput lažiranja orgazma. Međutim, kako bi se stres eliminisao, a cela stvar popravila i vratila u normalu, saznajte koji su razlozi koji najčešće dovode do izostanka orgazma kod pripadnica lepšeg pola.

Manjak masturbacije

Neke žene se nikada ne samozadovoljavaju ili to rade samo u onoj pozi na stomaku, kada je zapravo do orgazma više dovode stvari koje joj se zbivaju u glavi, a manje mehanički pokreti s obzirom da zapravo leže na rukama. Ipak, ako žena zna da dovede sebe do orgazma, razlog se krije na nekom drugom mestu.

Ne oseća se opušteno

Mnogi muškarci misle da su uspešni u seksu samo ako i žena doživi orgazam. Ipak, nekada se postizanje orgazma previše forsira, pa žene svoj eventualni orgazam doživljavaju kao obavezu. Mnoge pribegavaju glumljenju orgazma kako bi se druga strana osećala bolje, sposobnije i prijatnije, što uglavnom nije najbolje rešenje.

Muškarac previše forsira

Za razliku od muškaraca, većini žena je potrebno vreme kako bi se opustile, naročito ako je reč o novom partneru ili ukoliko ih muče kojekakve brige. U tim slučajevima ne pomaže dizanje frke i zabrinutost, već jedino smirivanje situacije. Legnite pored svoje partnerke, zagrlite je obzirno i nežnim poljupcima joj dajte do znanja da će biti sve u redu. Opustite je, a kada se to desi, recite joj kako vas privlači - da vam se sviđa i da je neizmerno seksi.


Potrebna joj je pomoć

Ako žena inače uspeva da postigne orgazam, ali ne i kada je s vama, isprobajte sledeću taktiku: nagovorite je da se dodiruje pred vama, recite joj da vas to jako pali, da je užasno seksi, da bi želeli da znate šta joj odgovara. Nakon nekog vremena uživanja u pogledima, priskočite joj u pomoć. Mazite joj klitoris. Ližite prst kojim se dodiruje. A potom potpuno preuzmite inicijativu, a ona neka vam daje instrukcije. Osluškujte njene želje. Ako vam se čini da joj to smeta, malo se odmaknite, ali ne potpuno. Razgovarajte nežno dok akcija traje.

( T.M. /ordinacija.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA