Ovo je najveći kompliment koji možete da uputite ženi

Ništa ženu ne može da učini da se oseća toliko seksepilnom od dugog muškog pogleda koji će biti fiksiran na nju dokle god je u njegovom vidokrugu

  • 8

Da li znate šta je to što ženama pomaže da se osećaju poželjno i seksi? Naučnici se godinama bave istraživanjima na tu temu i došli su do zaključka da se lista stvari koje su im potrebne da bi sebe i svoje telo doživljavale lepšim menja zajedno sa trendovima i stavovima po pitanju seksa i seksepila.

Pre dve decenije uske haljine bile su nezaobilazne u seksi izgledu, pre deset godina na listi su se našle visoke potpetice, crveni karmin i nalakirani nokti, dok je novo istraživanje donelo potpuno drugačije rezultate. Doduše, i dalje veliki procenat žena seksi izgled povezuje sa seksi odećom, parom svilenih najlonki, parfemom, kosom podignutom u punđu, haljinama bez leđa, glatkim zategnutim nogama, čipkanim kompletom donjeg rublja, negovanim telom...

Međutim, pored svih navedenih sitnica koje čine da se osećaju seksi i poželjno, najveći procenat je navelo da ih najseksipilnijim čine - muški pogledi i komplimenti drugih žena. Istraživanje je, međutim, pokazalo da slatkorečivost jačeg pola “ne pali” kao pre, već da su im daleko važnije pohvale drugih pripadnica nežnijeg pola.

Ipak, velika većina navela je da veruje pohvalama bliskih prijateljica, jer im ih one neće uputiti tek tako. Što se muškaraca tiče, nije im više važno šta će oni reći, već im ubedljiviji dokaz da su seksepilne, lepe i poželjne daju neverbalnim znacima komunikacije.

- Ništa ženu ne može da učini seksepilnijom od dugog muškog pogleda koji će biti fiksiran na nju dokle god je u njegovom vidokrugu - kaže vođa istraživanja.

Tajna je u tome što su muškarci daleko transparentniji u govoru tela, gestovima i mimici. Oni ne moraju ništa da kažu, ali njihovo mišljenje i stav lako se mogu naslutiti iz načina na koji gledaju, na koji drže telo i kako gestikuliraju. Istraživanje je, takođe, pokazalo da se svaka treća dama svakodnevno trudi da izgleda seksi i privlačno, a najveći procenat njih to postiže frizurom, šminkom i garderobom.


(Novosti.rs; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    13. jun 2013 | 20:36

    Apsolutno tačno. Ali ne važi se pogled onih muškaraca koji gledaju za svakom suknjom. To mi nije kompliment.

  • Duda

    14. jun 2013 | 00:06

    Gosn G-men, ne treba da gledaju za mnom uopšte, mene dovoljno gleda moj muž. Htela sam da istaknem da nije komliment da te gleda onaj koji nema nikakav kriterijum i gleda za svakom kakva god bila. Ne znam zašto se žestiš.

  • Duda

    15. jun 2013 | 00:28

    Šta ste me napali? Ne diram nikoga, imam pravo da napišem komentar. Najbitniji mi je moj muž, gde je problem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA