OPASNOST NA PUTU: Žene se šminkaju dok voze!

Da dame predstavljaju pravu opasnost u saobraćaju, izgleda da i nije toliko seksistička predrasuda, naročito kad se uzmu u obzir rezultati nedavne studije koja je pokazala da se većina njih šminka u toku vožnje

  • 4

Žene važe za loše vozače, a izgleda da same i te kako doprinose takvoj reputaciji. Izgleda da nije samo u pitanju prirodan (ne)talenat, već velika doza nepažnje koja doprinosi opasnosti u saobraćaju.

Nedavna studija rađena u saradnji sa više od 1.000 žena pokazala je da se čak polovina njih šminka tokom vožnje, što ih na ulici čini pravom tempiranom bombom. Čekanje zelenog svetla na semaforu je idealno vreme za nanošenje karmina, sjaja za usne, maskare i ostalih dragunlija iz nesesera.

Svega 14 odsto žena smatra da ih nanošenje šminke ometa tokom vožnje, dok ostala većina ne vidi nikakav problem u ovakvom načinu ponašanja u saobraćaju.

Najčešći razlog zbog kojih se žene ponašaju na ovaj način je kašnjenje, a manjak vremena takođe tera žene da se šminkaju u autobusu, tramvaju ili taksiju tokom odlaska na posao. Samo 10 odsto njih je priznalo da za sve te stvari uspeva da odvoji vreme kod kuće.

Bilo kako bilo, kada spazite ženu za volanom, izgleda da zaista treba da otvorite sva četiri oka kako biste izbegli potencijalnu katastrofu.

(Tamara Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA