Zašto leti imamo veću želju za seksom?

Kako stignu velike vrućine, libido i muškaraca ili žena kao da potpuno podivlja. Verovali ili ne, lekari tvrde da ova pomama za seksom uopšte nije bez fizioloških uzroka

  • 8

Tokom leta nije vruće samo napolju. I u našem telu prilično se zakuvavaju stvari. Jedna bostonska bolnica istraživala je hormone i došla do zanimljivog rezultata. Sunce diže nivo testosterona za neverovatnih 120 odsto!

Iako ne zvuči preterano romantično, zapravo se radi o činjenici da se leti više znojimo, a znoj donosi više lučenja polnih hormona kod oba pola.

Žene su u stanju da osete povišen nivo testosterona u znoju, što će uznemiriti nivo estrogena i automatski vinuti njihovu seksualnu želju na viši nivo. Verovali ili ne, taj miris privlačniji je ženama od bilo kojeg parfema ili losiona posle brijanja.

Naravno, ovo ne znači da muškarci ne bi trebalo da se tuširaju ako žele seks, nego da je dovoljno i sasvim malo znoja da podstakne željene reakcije kod žena. Za razliku od uobičajenog stereotipa, tuširanje hladnom vodom zapravo povećava želju za seksom poboljšavanjem cirkulacije, dižući nivo testosterona i estrogena.

Uz to, tamniji ten muškaraca deluje na biološki program kod žena koje ih doživljavaju starijim, bogatijim i poželjnijim ulovom. Naravno, svoju ulogu ima i melanin koji utiče na seksualnu želju kod oba pola.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA