Evo kako ljubav utiče na naše zdravlje

Kad smo srećno zaljubljeni, srećni smo i opušteni, a samim tim je i stanje našeg organizma na najvišem nivou

  • 10

Da je ljubav lekovita odavno se zna, ali sigurno niste znali koliko dobrobiti nam mogu doneti leptirići u stomaku i srećna romantična veza.

Ljubav je najbolja dijeta

Adrenalin koji se stvara u našem telu kad smo zaljubljeni, suzbija i naš apetit. Samim tim, srećni, novopečeni parovi s lakoćom gube sve neželjene kilograme.

Ljubav podmlađuje

Zaljubljenost podstiče razvoj hormona DHEA, koji se smatra eliksirom mladosti. On povećava nivo beta-endorfina u mozgu, što doprinosi povišenom libidu, većoj volji za životom, smanjenju nivoa stresa, a sve su to stvari koje nam pomažu da izgledamo mlađe.

Ljubav produžava život

Prema istraživanju Univerziteta u Juti, ljudi koji imaju sreće da im je ljubav uzvraćena žive duže od samaca. Kad se osećamo voljeno, raste naše samopouzdanje, a samim tim smanjuju se šanse da padnemo u depresiju.


Ljubav poboljšava pamćenje

Kako otkriva jedna italijanska studija, osećanja ljubavi poboljšavaju rast novih ćelija mozga. Tako počinjemo da pamtimo i sitnice, koje inače uopšte ne bi smatrali bitnim stvarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    10. jul 2013 | 13:27

    Još samo da se srećno zaljubimo:-)

  • Detlic

    10. jul 2013 | 15:25

    Citam svugde da je ovaj endorfin kao neki hormon srece, jel ima to da se kupi u apoteci, pa da se spricam i veselim dok ne nadjem neku iz postene kuce?

  • Duda

    10. jul 2013 | 14:59

    Hehe, baš bi bilo dosadno bez vas dve na ovom portalu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA