Zašto muškarci nakon raskida odmah nađu drugu?

Dok prosečna dama u prvim danima nakon prekida veze utehu u pronalazi u čokoladi i prijateljicama, prosečan momak odmah nađe drugu devojku. O čemu se zapravo tu radi?

  • 32

Sigurno ste se i vi pitali kako to muškarcima nakon prekida romanse uspeva da tako brzo nađu novu partnerku? Prvo što bi svako pomislio je da je to zato što mu nikad ni nije bilo stalo do prethodne devojke ili zato što su njegova osećanja bila lažna. Međutim, iako su takve pretpostavke potpuno logične, istina bi mogla da vas iznenadi.

Ništa manje nego dame, i pripadnici jačeg pola se emocionalno ulažu u svoju vezu. Kad se ona raskine, ostaje velika praznina. Ipak, muškarci imaju mnogo veći problem s javnim pokazivanjem toga da ih je raskid zaboleo i da pate. Takvo im ponašanje nije prihvatljivo, jer smatraju da će biti žrtve ismevanja ili, što je još gore, sažaljenja.

Kako tvrde stručnjaci, nova žena u njihovom životu za njih predstavlja znak da se sve ponovo vraća u normalu. Druga devojka postaje objekat na koji on preusmerava svoju seksualnu, ali i emocionalnu pažnju, a on na taj način, makar i prividno, ponovo uspeva da uspostavi kontrolu nad svojim osećanjima. Drugim rečima, što ga više boli raskid, brže će završiti s drugom.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    11. jul 2013 | 09:35

    Klin se klinom izbija. Prosto...

  • Sinisa Grgic

    11. jul 2013 | 09:16

    Zato što se muškarci zaljubljuju gledajući.a žene slušajući,to je jedino logično objašnjenje,izuzeci samo potvrđuju pravilo...

  • Beogradjanka89

    11. jul 2013 | 10:36

    Odma nadju drugu a posle pate za prvom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA