Zašto će jedna dama pristati na seks s vama?

Jeste li znali da postoji 237 različitih razloga zašto se žene upuštaju u seksualne odnose? Za razliku od sveopšteg mišljenja, ljubav nije čak ni blizu vrha liste njihovih motiva da se prepuste strastima

  • 14

Američki psiholozi sa Teksas univerziteta Sindi Meston i Dejvid Bas razgovarali su sa preko hiljadu žena širom sveta i rezultate objavili u svojoj knjizi “Why Women Have Sex”. Donosimo neke od najčešćih ženskih motiva za seks i objašnjenja autora knjige zašto ovi razlozi i nisu tako neobični.

Muškarac se dobro ljubi

Jedan od najpopularnijih razloga zašto žene stupaju u polni odnos je vrlo jednostavan. Muškarac se odlično ljubi! To nije tako čudno jer se u ljudskim usnama nalazi više senzornih neurona nego u drugim delovima tela.

Jedno istraživanje pokazalo je da ljubljenje izaziva pad kortizola, hormona odgovornog za stres, a na taj način se smanjuje anksioznost. Ženama je ljubljenje važno pre i tokom seksa, a loš poljubac može da bude sredstvo potpunog hlađenja.

Mršavljenje

Redovna fizička aktivnost, kao što je seks, može da pomogne pri gubljenju kalorija. Seks sagoreva 100-250 kalorija. Mnoge žene su izjavile da koriste seks umesto treninga kad drže dijetu.

Protiv bolova i stresa

Opšte je poznato da su glavobolja i migrena razlozi koji se najviše koriste za izbegavanje ili odbijanje seksa. Međutim, u Mestonovom i Basovom istaživanju mnoge dame navele su upravo glavobolju kao motivaciju za seks. One su izjavile da su primetile da im glavobolja prolazi, posebno kad dožive orgazam.


Razlog za to krije se u oslobađanju endorfina, hemijske supstance zaslužne za dobro raspoloženje, čije delovanje je slično morfijumu. Prema istraživanju Univerziteta u Južnom Ilinoisu, oslobađanje endorfina može smanjiti glavobolju i olakšati bolove.

Osveta

Neke žene otkrile su da su koristile seks kao oružje u osveti svojim nevernim partnerima. Činjenica da su spavale s najboljim prijateljem svog bivšeg ili sadašnjeg partnera, povećava zadovoljstvo jer su ga na taj način kaznile ili mu se osvetile.

Bračna dužnost

Mnoge žene, posebno one koje su u braku, tvrde da su često pristale na polni odnos s partnerom, iako nisu bile raspoložene za vruće igrice. Iako su danas drugačija vremena i muškarci i žene su se promenili, a u nekim slučajevima i zamenili uloge, i dalje mnoge dame smatraju da je njihova bračna dužnost da udovolje svom mužu svaki put kad on želi seks.

Sprečavanje preljube

Istraživanje je pokazalo da žene često koriste seks kao sredstvo kojim štite svoju vezu ili brak. Ova strategija pomaže zbog dva razloga. S jedne strane omogućava partnerovu vernost, jer je on seksualno zadovoljen, dok s druge, zdrava seksualna veza pokazuje potencijalnim novim partnerima da nemaju šanse.

Sticanje iskustva

Mnoge žene u istraživanju, a posebno mlađe, tvrdile su da su želele da poboljšaju svoja erotska umeća, tako što su prikupljale što više seksualnog iskustva.

Sažaljenje

Žene se od najranijeg uzrasta vaspitavaju da budu brižne osobe koje će pokazivati empatiju za druge, biti osetljive i svesne tuđih osećanja. Nekoliko žena u istraživanju opisalo je seks kao način utehe muškaraca koji se osećaju loše ili imaju izrazito nisko samopouzdanje.

Mnoge dame upustile su se u seksualni odnos s muškarcem prema kojem su osećale sažaljenje, na primer s muškarcem koji je želeo da izgubi nevinost ili preboli bivšu devojku.

(Telegraf.rs / PortalOko.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA