Prosečan penis dugačak je 14,2 santimetra

Istraživanje koje je sprovela Debi Herbenik na Univerzitetu Indijana pokazalo je da penisi dolaze u svim oblicima i veličinama. Najmanji penis u erekciji bio je dugačak četiri santimetra, a najduži je imao 26 santimetara

  • 72

Istraživanje sprovedeno na 1.661 ispitaniku, u kojem su naučnici imali zadatak da ustanove prosečnu veličinu penisa u erekciji, manje-više je potvrdilo rezultate ranijih studija na ovu temu i došlo se do rezultata od 14,2 santimetra.

Istraživanje koje je sprovela Debi Herbenik na Univerzitetu Indijana pokazalo je da penisi dolaze u svim oblicima i veličinama. Najmanji penis u erekciji bio je dugačak četiri santimetra, a najduži je imao 26 santimetara.

Prosečan obim penisa iznosio je 12,2 centimetra, odnosno oko 3-4 cm u prečniku. Veličina penisa zavisi i od načina na koji su se muškarci uzbudili. Tako će penis biti veći ako je stimulisan oralno, za razliku od onoga koji je stimulisan maštom.

Dužina penisa bila je tema brojnih studija, ali i brojnih urbanih legenda i mitova. Mnogim muškarcima pomisao da nisu “blizu” i da neće zadovoljiti zbog veličine izaziva nervozu.

Međutim, da li je veličina važna za seksualno zadovoljstvo dama, tema je za ozbiljnu debatu. Neka istraživanja pokazala su da je ženama koje postižu vaginalni orgazam veličina bitna, jer s dužim penisom češće dostižu vrhunac. Druga istraživanja sugerišu da veći nije uvek i bolji. Idealna veličina penisa zavisi od visine osobe, a neka istraživanja otkrila su da je većini žena važniji obim od dužine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    16. jul 2013 | 16:39

    meni jedna riba rekla citiram: -necu da spavam sa tobom ako ti nije dugacak 25 cm ja sam joj odgovorio: -srce,savij ga na pola pa ces da dobijes 25 cm... strasno...

  • Niko bitan

    16. jul 2013 | 17:18

    A odakle se meri :-D cisto da znam :-D

  • Kika

    16. jul 2013 | 19:18

    Hej, Camiko, znaš li šta je obim 6cm? To je malo deblja olovka! Nemoj da brukaš dečka i pričaš tako okolo. Sada sumnjam da si dobro izmerila i dužinu! Ponovi jedinice mere, izmeri ponovo sve kako treba, pa nam javi. Haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA