Žene se pale na smeh!

Naučnici su dokazali da muškarci sa smislom za humor naprosto plene pažnju svih pripadnica nežnijeg pola

  • 13

Časopis “Social Neuroscience” objavio je rezultate istraživanja naučnika s američkog Medicinskog fakulteta u Stenfordu koji su pokazali da mozak žena još od ranog detinjstva reaguje na šale i komediju. Samim tim, dame više pažnje poklanjaju muškarcima “komedijašima”, što igra i veliku ulogu u njihovom izboru životnog partnera.

U istraživanju je učestvovalo 22 dece uzrasta od šest do 13 godina, koja su razdvojena u tri grupe. Prva grupa dece je gledala komične video-snimke, druga je gledala dokumentarne klipove pozitivnog sadržaja, a treća grupa dokumentarce o životinjama ili deci, koji se po sadržaju mogu okarakterisati kao neutralni.

Naučnici su posmatrali aktivnosti mozga kod dece dok su gledala snimke, a potom je od njih zatraženo da daju svoje mišljenje o snimcima i da odgovore na pitanje da li su im snimci bili smešni.

Deo mozga zadužen za ocenjivanje i nagrađivanje kod devojčica je najviše reakcija pokazao za vreme komičnih klipova, dok su dečaci najviše reagovali na pozitivne dokumentarce. Naučnici tvrde da ovo predstavlja naučni dokaz da se žene i muškarci još u detinjstvu razlikuju prema smislu za humor.

Odgovor na pitanje koje žene privlače više pažnje muškaraca i da li je i tu bitan smisao za humor, očekuje se od narednih istraživanja istog tima.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    2. avgust 2013 | 12:07

    Normalno je da moramo da imamo smisao za humor, jer se tesko nalazi kod zene :)

  • Bolegraf

    2. avgust 2013 | 13:20

    E, u mom slučaju je lako nasmejati devojku...Samo skinem gaće. Al' opet, nešto mi ne ide u ljubavnom životu, i baš se pitam zašto.

  • Loko

    2. avgust 2013 | 12:48

    Tacno 100%,samo i muskarci se pale na duhovite devojke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA