Muškarci teže podnose raskid od žena

Iako se konstatacija "muškarcima raskidi padaju teže nego ženama" čini kao neslana šala, naučnici nas uveravaju u suprotno

  • 6

Verovali ili ne, zahvaljujući antidiuretskom hormonu hipofize, vazopresinu, dame se lakše nose sa prekidom romanse. Ovaj hormon deluje na centralni nervni sistem, pa zbog njega muškarci i žene drugačije reaguju na krizne situacije.

Kad zagusti, muški rod će svoje prijatelje smatrati nedostupnijima nego inače, dok će kod žena biti upravo suprotno.

Da se prijatelji u nevolji poznaju, pravilo je koje posebno važi za žene, jer one će najčešće u takvim situacijama utehu potražiti u svojim drugaricama, koje će ih uveravati da su one najbolje osobe na svetu i da su njihovi bivši "kreteni koji to nisu znali da cene". Muškarci će tugovati u samoći, a samim tim zbog toga i više patiti.

Naučnici su otkrili i to da pripadnici jačeg pola na svoje partnerke gledaju kao na svoj dom, pa u trenutku kad ostanu bez nje, oni postaju "emotivni beskućnici". Stoga nije čudno što muškarci pate od ozbiljnih zdravstvenih tegoba nakon prekida. Ranije je dokazano da razvedeni muškarci imaju slabiji imunitet od onih koji su u braku, a statistički je verovatnije da će pre završiti u bolnici i ranije umreti nego što je to slučaj s razvedenim ženama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    9. avgust 2013 | 11:45

    Tacno je, i sada sam kupio dve coca-cole gde pise ime moje bivse :)

  • Boško

    9. avgust 2013 | 10:55

    Još je Njegoš objasnio ovaj problem: Ćud je ženska smiješna rabota. Stotinu će promijeniti vjera (čitaj partnera) da učini što joj srcu (čitaj džepu) drago. Žene kao i sve ženke u prirodi genetski su uvek u potrazi za najačim mužijakom koji će joj obezbediti sigurnost. Kako bi rekle moje drugarice kad uče ćerke: Samo neka ima "lovu" to je bitno...

  • Mala od skandala

    9. avgust 2013 | 15:21

    Eh sad mi je lakse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA